Η «Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή»! Ρίχνουν ύπνους, φοράνε φόρμες και έχουν λαπτοπ στις σκοπιέςΣύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, συνολικά έχουν γίνει 37 επιθεωρήσεις και σε πολλές περιπτώσεις αστυνομικοί βρέθηκαν να είναι παντελώς ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν τυχόν κίνδυνο....

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αστυνομικός σκοπός υψηλά διαβαθμισμένου στόχου βρέθηκε να ασχολείται με τον φορητό υπολογιστή του και δεν είχε καν καταλάβει πως ο αξιωματικός επιθεωρητής βρισκόταν επί πέντε λεπτά πάνω από το κεφάλι του.

Σε μια άλλη περίπτωση γυναίκα σκοπός άκουγε μουσική με ακουστικά χωρίς να καταλάβει ότι αξιωματικός βρισκόταν δίπλα της.

Άλλοι σκοποί είχαν κλειδωθεί στο κουβούκλιο τους και κοιμόντουσαν.

Όσον αφορά την ένδυση των αστυνομικών, οι αξιωματικοί βρήκαν κάποιους να βρίσκονται στη σκοπιά με αθλητική φόρμα και πουκάμισο ή με μπλούζα γυμναστικής και υπηρεσιακό παντελόνι.

Εξάλλου, το θέμα «Ρουβίκωνας» δεν είναι καινοφανές για την Αστυνομία. Έχουν ήδη γίνει πέντε συσκέψεις και τηλεδιασκέψεις στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με συγκεκριμένες εντολές για τους σκοπούς στην Αττική και την περιφέρεια.


Δυσμενής μετάθεση για τον διοικητή του Α.Τ. Ψυχικού

Την ίδια στιγμή, μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα εχθές τα ξημερώματα στην πρεσβεία του Ιράν και την στάση του φρουρού, ο οποίος υπακούοντας τις υποδείξεις της αναρχικής ομάδας βγήκε από το φυλάκιο και παρέμεινε ατάραχος την ώρα που οι αναρχικοί το έσπαγαν, μια πρώτη αντίδραση της ΕΛΑΣ ήταν ο διοικητής του ΑΤ Ψυχικού να πάρει δυσμενή μετάθεση στο Μεταγωγών, ενώ ο φρουρός της πρεσβείας απομακρύνθηκε και επέστρεψε στις περιπολίες.

Παράλληλα, χθες διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη μη αντίδραση του φρουρού στις υποδείξεις του Ρουβίκωνα.


Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο φρουρός θα έπρεπε να απειλήσει τους επιτιθέμενους με το όπλο του και σε περίπτωση που νιώσει απειλή θα μπορούσε ακόμα και να πυροβολήσει στον αέρα. Αντίθετα όμως συνδικαλιστές αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι οι εντολές που έχουν δοθεί είναι οι φρουροί να μην αντιδρούν, και απλά να κάνουν χρήση του μπουτόν ασφαλείας ώστε ειδοποιείται το κέντρο της Άμεσης Δράσης.


thecaller.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »