Ομόφωνα το Δ.Σ της Πάτρας κατά της μεταφοράς της έδρας του ΟΣΕ στην Κόρινθο
Η απόφαση θα σταλεί στη Διοίκηση του ΟΣΕ και θα κοινοποιηθεί στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών....


Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, τάχθηκε κατά της μεταφοράς της έδρας του ΟΣΕ από την Πάτρα στην Κόρινθο, στηρίζοντας την απόφαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, Παράρτημα Αχαΐας.

Η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Καλείται η Διοίκηση του ΟΣΕ να σταματήσει κάθε σκέψη για μεταφορά της έδρας από την Πάτρα, γιατί το μόνο που επιτυγχάνει είναι να προκαλεί ανησυχία και αβεβαιότητα στο ελάχιστο εναπομείναντα προσωπικό, που δίνει μάχη για τη λειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο, μεγάλη επιτυχία μέχρι σήμερα».

Η απόφαση θα σταλεί στη Διοίκηση του ΟΣΕ και θα κοινοποιηθεί στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και παρενέβη ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Αχαΐας του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου.Πάντως ο ΟΣΕ διαψεύδει τη μεταφορά της έδρας με ανακοίνωσή του


Ο ΟΣΕ αρνείται κατηγορηματικά ότι θα αλλάξει την έδρα του Τμήματος Πελοποννήσου και χαρακτηρίζει αβάσιμα τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Σχετικά με τοπικά δημοσιεύματα και αντιδράσεις φορέων της Πάτρας περί της δήθεν αλλαγής της έδρας του Τμήματος Πελοποννήσου, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Είναι απορίας άξιο πώς είναι δυνατόν τοπικοί φορείς να διαμαρτύρονται βασιζόμενοι σε φήμες καθώς και σε αβάσιμα και ανυπόστατα τοπικά δημοσιεύματα, δίχως καμία τεκμηρίωση. Η αντίδραση αυτή μόνο σε πολιτικές σκοπιμότητες μπορεί να αποδοθεί.

Σε κάθε περίπτωση ενημερώνουμε ότι ο Οργανισμός πανελλαδικά εφαρμόζει τον ισχύοντα οργανωτικό κανονισμό και λαμβάνει υπόψη του πάντα τις ανάγκες του δικτύου σε κάθε περιοχή της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό η Πελοπόννησος και ιδιαίτερα η Πάτρα αποτελούν σημαντικό τμήμα της ανάπτυξης του Ελληνικού σιδηρόδρομου".

patrasevents.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »