"'Εφυγε" η γηραιότερη Κορίνθια σε ηλικία 104 ΕτώνΣε ηλικία 104 ετών έφυγε από την ζωή η γηραιότερη Κορίνθια Ελισάβετ Γεωργανά το γένος Φαρμάκη...

Η κόρη της αγγελική τα 5 εγγόνια της και τα 4 δισέγγονα είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη τους μητέρα και γιαγιά.

Η Αποβιώσασα ήταν το 2ο Παιδί από τα 4 της Κορινθιακής οικογένειας του Γεωργίου Φαρμάκη
και αδερφή του Ηρακλή, Ευδοκίας και Νίκου Φαρμάκη πατέρα της Χρυσούλας, Κωνσταντίνας, Παύλου και του Γιώργου σημερινού Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Κορίνθου και Δημοτικού Συμβούλου.

Η υπεραιωνόβια συγχωρεμένη συμπολίτισσά μας ήταν παντρεμένη με τον Παναγιώτη Γεωργανά ανώτερο εφοριακό υπάλληλο και έζησε μια ζωή λιτή χωρίς ιδιαιτερότητες και το αξιοσημείωτο είναι ότι διατηρούσε τη μνήμη της μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της.

Ο ανιψιός της Γιώργος Φαρμάκης σε συζητήσεις που είχε μαζί της
- όπως μας έλεγε - του εξιστορούσε ιστορίες από την ζωή της παλιάς Κορίνθου,
της κατοχής και γενικότερα από μια εποχή που έφυγε από την πόλη μας
και οι περισσότεροι δεν γνωρίσαμε.
Θυμόταν ακόμα τους πρόσφυγες που ήρθαν στην πόλη μας το 1922


Η κηδεία της Ελισάβετ Γεωργανά τελέστηκε στις δώδεκα το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Σεπτεμβρίου 2018 στον ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κορίνθου.

Εκφράζουμε σε όλους τους οικείους της τα θερμά μας συλλυπητήρια, ευχόμαστε ο Θεός να τους χαρίσει αντοχή και δύναμη σ’ αυτή την οδύνη της απώλειας του αγαπημένου τους προσώπου.


Πηγή:korinthosnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »