Βήμα- βήμα πως θα βρείτε στο Taxis το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ


Στο Taxis θα βρουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ εκατομμύρια πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να μπουν στην εφαρμογή και να παραλάβουν τον λογαριασμό....


Η πληρωμή του φόρου θα γίνει σε πέντε δόσεις. Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ ανεβαίνουν στη σελίδα της ΑΑΔΕ στην εφαρμογή Δήλωση Ε9 / ΕΝΦΙΑ.

Στη συνέχεια οι φορολογούμενοι θα πρέπει να βάλουν τους προσωπικούς κωδικούς. Ειδικότερα, η σελίδα που θα ανοίξει αφορά το 2019 και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να αλλάξουν έτος σε 2018. Εκεί θα βρουν τα εκκαθαριστικά με τις δόσεις και τον ΕΝΦΙΑ.

Η «Ταυτότητα Οφειλής» (Τ.Ο.) ακολουθεί την οφειλή μέχρι την πλήρη εξόφληση της.

Για την πληρωμή του συνόλου ή μέρους της οφειλής σας, εξυπηρετείστε κάνοντας χρήση των τρόπων πληρωμής που διαθέτουν οι συνεργαζόμενες με το Υπουργείο Οικονομικών τράπεζες και τα ΕΛ.ΤΑ.


Τα 9 πρώτα ψηφία της Τ.Ο. αντιστοιχούν στον Α.Φ.Μ. σας. Για την αποφυγή λαθών, παρακαλούμε ελέγχετε το αποδεικτικό πληρωμής που λαμβάνετε έντυπα ή ηλεκτρονικά από την Τράπεζα ή τα ΕΛ.ΤΑ, ώστε να αναγράφεται η μορθή Τ.Ο.

Ο νέος λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ άρχισε να φθάνει σταδιακά από χθες το βράδυ σε 7,368 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων και απαιτεί την πληρωμή φόρου 3,093 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο είναι ελαφρώς μικρότερο σε σχέση με πέρυσι όταν είχαν βεβαιωθεί έσοδα 3,153 δισ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση ο εισπρακτικός στόχος παραμένει και φέτος στα 2,65 δισ. ευρώ ενώ η πληρωμή του φόρου θα γίνει σε πέντε ίσες μηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως τις 31 Ιανουαρίου 2019.

Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ΕΝΦΙΑ και συμπληρωματικός φόρος μοιράζονται 6.279.207 φυσικά πρόσωπα, τα οποία καλούνται να σηκώσουν ένα βάρος 2,64 δις ευρώ (2,37 δις. ευρώ κύριο φόρο και 367 εκατ. ευρώ συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ) και 51.948 νομικά πρόσωπα με συνολικά βεβαιωμένο φόρο ύψους 450,799 εκατ. ευρώ.

thecaller.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »