Προς ανασχηματισμό απελπισίας: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με... Παπακώστα


Το τέλος της ηγεμονικής κυριαρχίας του Αλέξη Τσίπρα στο μέτωπο των εσωτερικών συσχετισμών σηματοδοτούν οι συνθήκες αυξημένης επιτροπείας και ελέγχου των αποφάσεών του από τους «βαρόνους» του κόμματος...

Με αιχμή τον σχεδιαζόμενο ανασχηματισμό, πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα των αλλαγών στην κυβέρνηση, από ατομικό προνόμιό του, εξελίσσεται σε υπόθεση διαπραγμάτευσης με τους εν δυνάμει αμφισβητίες του, με τον ίδιο να προσπαθεί να ανανεώσει το υπουργικό σχήμα του με πρώην στελέχη της Ν.Δ., όπως η Κατερίνα Παπακώστα, και του ΠΑΣΟΚ.

Γνώμονα αποτελεί η διασφάλιση της καλύτερης τύχης για τον ίδιο την επόμενη ημέρα των εθνικών εκλογών, ώστε το καθεστώς της ιδιότυπης αιχμαλωσίας στο οποίο βρίσκεται σήμερα να μη μεταβληθεί άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες σε πολιτική τιμωρία, που θα τον οδηγήσει ενώπιον των εσωκομματικών «δημίων» του στο «ικρίωμα» της Κουμουνδούρου.

Υπό το πρίσμα αυτό, στο εσωτερικό της κυβέρνησης εκδηλώνεται ένα κίνημα «αντισυσπείρωσης» απέναντι στο «imperium» του πρωθυπουργού, με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών, που αξιολογούν τα γεγονότα διαφορετικά και εξετάζουν τις ωφελιμότερες λύσεις για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης κ.ά.


Στον αντίποδα βρίσκεται μια ομάδα από τους «Ηρακλείς του στέμματος», οι οποίοι έχουν και αυτοί τους προσωπικούς ανταγωνισμούς στην αυλή του Μαξίμου, όπως ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, και ο υπουργός Επικρατείας, Χρ. Βερναρδάκης.

parapolitika

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »