Το Αθηναϊκό Πρακτορείο άλλαξε το «θολώνει» του Πολάκη για τους νεκρούς σε «μαυρίζει» (εικόνες)


Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας...

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, για την τραγωδία στο Μάτι ότι «αποτελεσματικά λειτούργησε το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, όσο και αν ο τελικός αριθμός των θυμάτων «θολώνει» την εικόνα» το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων φαίνεται πως προχώρησε σε αλλαγές στο αρχικό κείμενο.

Ειδικότερα, το κρατικό πρακτορείο προχώρησε σε αντικατάσταση της λέξης «θολώνει» με τη λέξη «μαυρίζει» χωρίς να υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση στους συνδρομητές ή τους αναγνώστες του, με την αλλαγή πλέον στο νόημα να είναι προφανής.


[Ώρα πρώτης δημοσίευσης 08:00]['Ωρα αντικατάστασης 16:57]

Σημειώνεται πως στην αρχική εκδοχή της συνέντευξης του κ. Πολάκη, τόσο στην επίμαχη τελευταία ερώτηση (τελευταία παράγραφο) όσο και στον πρόλογο της συνέντευξης η λέξη είναι «θολώνει», ενώ στην αναθεωρημένη εκδοχή η λέξη έχει αλλάξει σε «μαυρίζει» και στις δύο περιπτώσεις.


Τα ερωτήματα πλέον που προκύπτουν είναι αν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο υπέπεσαν σε λάθος, βάζοντας στο στόμα του υπουργού λέξη που δεν είπε, ή αν, επειδή ο υπουργός χρησιμοποίησε την λέξη «θολώνει» και μετά τον σάλο που προκλήθηκε, το ΑΠΕ έσπευσε να «διορθώσει» την φράση προκειμένου να τον προστατεύσει.


tovima.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »