Η συνομιλία με συνταξιούχους στα Γρεβενά που αποκάλυψε τις προθέσεις Μητσοτάκη


Η συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους ηλικιωμένους θαμώνες του καφενείου...


Η συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους ηλικιωμένους θαμώνες του καφενείου στη Δεσκάτη, πρώτου σταθμού της χθεσινής περιοδείας του στη μονοεδρική των Γρεβενών, ήταν για τις συντάξεις. Οι παλαίμαχοι της ζωής, με αφορμή τις νέες μειώσεις που αναμένεται να δουν, παραπονέθηκαν ότι με το εισόδημά τους αυτό, ζουν τρεις γενιές: οι ίδιοι, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Η απάντηση που τους έδωσε, αποκάλυψε το σκεπτικό με το οποίο θα κυβερνήσει.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού τους υπενθύμισε ότι η νέα περικοπή των συντάξεων από 1/1/2019 έχει ψηφιστεί από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία απέρριψε την τροπολογία της ΝΔ για κατάργηση της μείωσής τους, δεσμεύτηκε για ένα πράγμα: να δημιουργήσει άμεσα, καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας για τους νεότερους, ώστε το εισόδημα από τις συντάξεις, να μένει στους ίδιους τους συνταξιούχους.

Η λογική με την οποία απάντησε ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει, όπως έλεγε συνεργάτης του, ότι ο δικός του προγραμματικός σχεδιασμός, που βασίζεται στην αναπτυξιακή πολιτική, απέχει κατά πολύ από την πολιτική των επιδομάτων και της παροχολογίας που εφαρμόζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στο πλαίσιο αυτό, στις περιοδείες του, οι οποίες θα πυκνώσουν στο επόμενο διάστημα, καθώς στη ΝΔ περιμένουν εκλογές ανά πάσα στιγμη,ο κ. Μητσοτάκης θα καλεί τους πολίτες να κρίνουν τα κόμματα με βάση το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν.


Ο ίδιος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, από το βήμα της ΔΕΘ, σε λίγες ημέρες πρόκειται να παρουσιάσει τη φορολογική και ασφαλιστική μεταρρύθμιση, την οποία θεωρεί το βασικό πυλώνα της οικονομικλης πολιτικής του. Καθώς εκτιμά ότι σήμερα η συνολική φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση είναι τέτοια που δημιουργεί ουσιαστικό αντικίνητρο στην εργασία, στόχος του είναι η μείωση της φορολογίας (με εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή 9% μέχρι εισοδήματα 10.000 ευρώ) και ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα.

Το νέο ασφαλιστικό που θα παρουσιάσει, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, θα προβλέπει σταδιακή αποκλιμάκωση των πολύ υψηλών εισφορών, οι οποίες σήμερα οδηγούν σε εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή, χωρίς όμως ταυτόχρονα να εξασφαλίζουν κυρίως στους νέους που συνεισφέρουν στο σύστημα μια βεβαιότητα ότι κάποια στιγμή θα πάρουν και αυτοί τη σύνταξη που τους αναλογεί.

Κατά τη χθεσινή περιοδεία του στα Γρεβενά, ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε και τη αντιπολιτευτική στρατηγική που θα ακολουθήσει στην προεκλογική περίοδο απέναντι στον κ. Τσίπρα. «Όσο η κυβέρνηση επενδύει στην πόλωση και στο διχασμό και στο χθες άλλο τόσο εγώ θα επενδύω στην ενότητα, στην αισιοδοξία, και στο αύριο», δήλωσε στο Δημαρχείο της Δεσκάτης, μιλώντας στους κατοίκους που συγκεντρώθηκαν να τον ακούσουν.

Στο ίδιο μήκος κύματος τοποθετήθηκε λίγο αργότερα στην πόλη των Γρεβενών και για τον ανασχηματισμό, όταν οι δημοσιογράφοι των τοπικών μέσων του ζήτησαν να σχολιάσει το νέο κυβερνητικό σχήμα. Σε δηκτικό ύφος απάντησε: «Ποιος ανασχηματισμός; Νομίζετε ότι ασχολείται κανείς εδώ στην ξεχασμένη ορεινή Ελλάδα με τον ανασχηματισμό του κ. Τσίπρα; Το ζητούμενο είναι να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατόν». Μάλιστα απέφυγε να μπει στην ονοματολογία (Κ. Παπακώστα κλπ), σημειώνοντας ότι «όλοι κρίνονται για τις επιλογές τους».


newpost.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »