'Εκτακτο: Παραιτήθηκε ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Γ. Καπάκης


Μετά τις αλλαγές στην ηγεσία ΕΛΑΣ και Πυροσβεστικής....


Την παραίτησή του στον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη υπέβαλλε ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης.

Η παραίτηση Καπάκη ήταν αναμενόμενη καθώς θεωρείται εκ των πρωταγωνιστών στη διαχείριση της τραγωδίας που έπληξε την Ανατολική Αττική και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 91 ατόμων στην περιοχή του Ματιού.

Χθες Κυριακή, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ τη θέση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος ανέλαβε ο μέχρι πρότινος υπαρχηγός του σώματος κ. Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Επίσης, στη θέση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετήθηκε ο πρώην υπαρχηγός αντιστράτηγος κ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Να σημειώσουμε πως ο Πάνος Σκουρλέτης που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του κ. Τόσκα μετά την παραίτηση εξήγγειλε αλλαγές και νέα δομή της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας.

Όπως τόνισε ο κύριος Σκουρλέτης « μέσα από αυτή την ανείπωτη τραγωδία, προκύπτει η αποφασιστική βούληση της Κυβέρνησης, να ολοκληρωθεί μία δουλειά που ήδη είχε ξεκινήσει σε αυτό το υπουργείο και να οδηγηθούμε σε έναν ριζικό επανασχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας».

Στο πλαίσιο αυτό, ήταν βέβαιη η απομάκρυνση του Γιάννη Καπάκη, καθώς το κλίμα έχει βαρύνει πάρα πολύ μετά τις αστοχίες που χρεώνουν στον γραμματέα για την διαχείριση της κρίσης.

Διόλου τυχαίο ήταν και το γεγονός, πως ο Γιάννης Καπάκης, ήταν από τα τελευταία άτομα που μπήκαν στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» το μεσημέρι του Σαββάτου για την παράδοση παραλαβή από τον Νίκο Τόσκα, στον Πάνο Σκουρλέτη, θέλοντας προφανώς να αποφύγει συζητήσεις και άβολες ερωτήσεις για το θέμα των χειρισμών του.

Να σημειώσουμε πως ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον απερχόμενο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Τσουβάλα Κωνσταντίνο και στον απερχόμενο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Τερζούδη Σωτήριο για τις σημαντικές υπηρεσίες που προσέφεραν στην Πολιτεία και την προσήλωσή τους στο υπηρεσιακό καθήκον τους.


newpost.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »