Στο στόχαστρο των επιτήδειων τα… καμένα αυτοκίνητα από το Μάτι


Στο στόχαστρο των επιτήδειων έχουν εισέλθει τα εκατοντάδες αυτοκίνητα που καταστράφηκαν ολοσχερώς στο Μάτι για να τα… αντικαταστήσουν με παρόμοια αυτοκίνητα και να τα πουλήσουν σε ανυποψίαστους καταναλωτές...Ο τρόπος είναι γνωστός στα κυκλώματα και ήδη έχουν σπεύσει οι άνθρωποι τους να εντοπίσουν τους ιδιοκτήτες των οχημάτων και να τους κάνουν μια άκρως δελεαστική προσφορά απόκτησης των οχημάτων που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Μόλις αποκτήσυν την κυριότητα των κατεστραμμένων αυτοκινήτων τα κυκλώματα στη συνέχεια προχωρούν στην αναζήτηση ενός παρόμοιου μοντέλου από την εγχώρια αγορά ή το εξωτερικό με στόχο να αντικαταστήσουν τους αριθμούς πλαισίων των καινούριων ή κλεμμένων οχημάτων με τα στοιχεία που αναγράφουν τα έγγραφα των κατεστραμμένων αυτοκινήτων από το Μάτι.

Μάλιστα σε περίπτωση που υπάρχει και ασφάλιση αποζημίωσης από πυρκαγά στα κατεστραμμένα αυτοκίνητα οι ασφαλιστικές θέλουν να τα πουλήσουν οι ιδιοκτήτες τους καθώς θα μειωθεί το ποσό της αποζημίωσης που θα καταβάλλουν.

Το κόλπο
Ο τρόπος «παραγωγής μαϊμούδων» είναι γνωστός στην πιάτσα του κλάδου αυτοκινήτου και οι ειδικοί είναι οι φανοποιοί.

Μόλις αποκτήουν τα έγγραφα κάποιου κατεστραμμένου οχήματος βρίσκουν αντίστοιχα οχήματα (ίδιο μοντέλο, ίδιο χρώμα και ίδιο κυβισμό κινητήρα) τα οποία είτε τα αποκτούν μέσω κυκλωμάτων που τα κλέβυν είτε τα αγοράζουν νόμιμα και στη συνέχεια δηλώνουν την κλοπή τους και εισπράττουν αποζημίωση.

Αφού λοιπόν έχουν ένα αυτοκίνητο αλλά χωρίς χαρτιά λόγω δήλωσης της κλοπής του, παίρνουν τα έγγραφα του οχήματος που έχει καταστραφεί και με τη χρήση της τεχνολογίας αλλάζουν τον αριθμό πλαισίου αλλά και του κινητήρα στο κλεμμένο όχημα και «παντρεύουν» τα δύο οχήματα.

Σε αυτή την περίπτωση οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι διπλά χαμένες καθώς έχουν αποζημιώσει δύο αυτοκίνητα και οι επιτήδειοι είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι καθώς με ελάχιστα χρήματα βγάζουν υπέρογκα κέρδη!

Σε άλλα κράτη-μέλη αλλά και στις ΗΠΑ όταν ένα όχημα οδεύει για ολική καταστροφή από τις ασφαλιστικές εταιρείες υπάρχει ένα ηλεκτρονικό μητρώο όπου αναγράφονται όλοι οι αριθμοί πλαισίου των οχημάτων που έχουν χαρακτηριστεί για ολική καταστροφή ώστε και οι υποψήφιοι αγοραστές να γνωρίζουν τι έχουν αγοράσει.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει απολύτως τίποτα!

Μήπως έχει έρθει η ώρα να δημιουργηθεί και στη χώρα μας ένα αντίστοιχο αρχείο με αυτοκίνητα που προέρχονται από «ολική καταστροφή» ώστε οι Έλληνες καταναλωτές να είναι προστατευμένοι και από τους επιτήδειους; Ή μήπως κάποιοι βολεύονται από την συγκεκριμένη κατάσταση λόγω των υπέρογκων κερδών…

Πάντως οι εμπορίες αυτοκινήτων ανακαλύπτουν αμέσως αν το όχημα που τους έχει πάει κάποιος πελάτης για ανταλλαγή προέρχεται από «ολική καταστροφή» όπως επίσης και κάποιοι ασφαλιστικοί πράκτορες.

Πηγή: movenews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »