Βορίδης: Στάχτη στα μάτια του λαού μας, η εθνική συνεννόηση


Τι αναφέρει για τις πυρκαγιές ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ...
Σε εγκληματικές παραλείψεις απέδωσε την καταστροφή που προήλθε από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η τραγική καταστροφή οφείλεται στις εγκληματικές παραλείψεις που έγιναν σε όλα τα επίπεδα διαχειρίσεώς της, στο ότι δεν κατασβέστηκε έγκαιρα, στο ότι τα οχήματα και τα αεροσκάφη επιχείρησαν περιορισμένα και καθυστερημένα, στο ότι εκτιμήθηκαν εσφαλμένα η ταχύτητα και η κατεύθυνση εξάπλωσής της, στο ότι δεν χρησιμοποιήθηκε το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, στο ότι δεν διατάχθηκε ποτέ η εκκένωση των οικισμών, στο ότι άργησαν να προσεγγίσουν τα σωστικά σκάφη».

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο βουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει ότι «η εθνική συνεννόηση είναι ακόμη μια καραμέλα, στάχτη στα μάτια του λαού μας, μια σκόπιμη επινόηση για τη διάχυση ευθυνών».

Ο κ. Βορίδης εκτιμά ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες και θα αποδοθούν σημειώνοντας ότι όσοι παρέλειψαν να διατάξουν την εκκένωση της περιοχής φταίνε και θα τιμωρηθούν.

Σε ερώτηση για το αν εκτιμά πως η τραγωδία στην Ανατολική Αττική φέρνει εγγύτερα τις εκλογές ο πρώην υπουργός δηλώνει: «Δεν θέλω να συνδέσω οποιαδήποτε πολιτική εξέλιξη με αυτήν τη φοβερή καταστροφή. Το θεωρώ ανήθικο» και εκφράζει την ευχή, «οι επικίνδυνοι και θρασείς αριστεροί τυχοδιώκτες να φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Για να σταματήσει η καταστροφή της πατρίδας και του ελληνικού λαού».

Αναφερόμενος στην κύρωση της Συμφωνίας με την Π.Γ.Δ.Μ. υπογραμμίζει ότι «αν η κυβέρνηση φέρει τη συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταψηφιστεί», και προσθέτει, «αν έχουμε γίνει εμείς κυβέρνηση, η συμφωνία αυτή δεν θα κυρωθεί».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »