Ανασχηματισμός από την ανάποδη: Πρώτα από το κόμμα και μετά από την κυβέρνηση


Με τον... ανάποδο τρόπο, δηλαδή με τη συνεδρίαση των κομματικών οργάνων να προηγείται των αλλαγών στο Υπουργικό Συμβούλιο θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του ο Αλέξης Τσίπρας.....
Ο πραγματικός λόγος προς τούτο φαίνεται να είναι η δυστοκία που υπάρχει στην επιλογή γραμματέα, καθώς η επιλογή του Πάνου Σκουρλέτη συγκεντρώνει αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις, ωστόσο, προκαλεί η επιλογή του Νίκου Παππά, το όνομα του οποίου ακούστηκε για εναλλακτική λύση, αφού είναι γνωστές οι αντιπαραθέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος ενεργεί στην πράξη ως άτυπος επικεφαλής της ομάδας των 53. Ως εκατέρωθεν συμβιβαστικές προτάσεις ακούστηκαν, επίσης, τα ονόματα των Νάσου Ηλιόπουλου και Δημήτρη Τζανακόπουλου, ωστόσο δεν φαίνεται να συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες και τελικώς να επικρατεί η αρχική σκέψη που εκφράστηκε και από το Μαξίμου.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει έτσι αύριο το απόγευμα, με ομιλία του κ. Τσίπρα, ο οποίος θα προτείνει και τον «εκλεκτό» του για τη θέση του γραμματέα. Όπως όλα δείχνουν, αυτός θα είναι λοιπόν ο κ. Σκουρλέτης, εκτός κι αν υπάρξει την τελευταία στιγμή κάποια άλλη σκέψη ή έκπληξη.

Η εκδήλωση δε της πρόθεσης του πρωθυπουργού να «περάσει» ο κ. Σκουρλέτης από την κυβέρνηση στη θέση του γραμματέα αναμένεται να εκφραστεί σ' αυτή την εισήγησή του, ούτως ώστε ν' αποφύγει τυχόν εσωκομματικές αναταράξεις. Αυτές, δηλαδή, που θεωρητικά θα ήταν ακόμη πιο έντονες εάν πρώτα γινόταν ο ανασχηματισμός και μετά έρχονταν οι αλλαγές στο κόμμα...

Σε κάθε περίπτωση, η αντίστροφη μέτρηση για τις αλλαγές στην κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει και αυτές αναμένονται το αργότερο έως τα μέσα της εβδομάδας - πιθανότατα έως την Τετάρτη.


thecaller.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »