Εξώδικο στην Αστυνομία για την υποτιθέμενη "χασισοφυτεία"Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της "χασισοφυτείας" στην Καρδίτσα-Οι κατηγορούμενοι έστειλαν εξώδικο στην Αστυνομία και ζητούν αποζημίωση, υποστηρίζοντας ότι ήταν νόμιμη και επιδοτούμενη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την παραγωγή βιομηχανικής κάνναβης!...

Σε δύσκολη θέση έχει έρθει η ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από τη νέα τροπή που έχει πάρει η υπόθεση της "χασισοφυτείας" των 10.564 δενδρυλλίων κάνναβης που εντοπίστηκαν στις 2 Ιουλίου και εκριζώθηκαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε αγροτική περιοχή στην Καρδίτσα.

Για την υπόθεση αυτή μάλιστα συνελήφθη ένας 44χρονος και κατηγορείται και ο 24χρονος ανιψιός του, στον οποίο φέρεται να ανήκει το χωράφι.

Η υπόθεση παρουσιάστηκε επισήμως από τις Αρχές της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας ως μία μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. στην καταπολέμηση της καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών και μάλιστα ως μία από τις μεγαλύτερες χασισοφυτείες που έχουν εντοπιστεί ποτέ στην Επικράτεια. Η απορία όλων ήταν ότι αυτή η τεράστια φυτεία ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής και δεν υπήρξε καμία προσπάθεια απόκρυψής της…Η νέα τροπή στην υπόθεση, είναι ότι οι κατηγορούμενοι απέστειλαν εξώδικο στην ΕΛ.ΑΣ. και στον ίδιο τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας με το οποίο ζητούν την αποκατάσταση του ονόματός τους και την ηθική και υλική αποζημίωση από τον ίδιο, καθώς όπως υποστηρίζουν η συγκεκριμένη φυτεία δεν αποτελείτο από φυτά κάνναβης για χασίς, αλλά από ποικιλία που χρησιμοποιείται για την κλωστική κάνναβη, για βιομηχανική χρήση και ήταν επιδοτούμενη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης!

Αυτή η εξέλιξη προφανώς έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την ΕΛ.ΑΣ. αφού τα αποδεικτικά στοιχεία που επικαλούνται στο εξώδικό τους οι κατηγορούμενοι προκαλούν σειρά από νόμιμες απαιτήσεις των κατηγορουμένων καλλιεργητών…

Ερωτηματικό βεβαίως προκαλεί το γεγονός ότι η έρευνα έγινε παρουσία Εισαγγελέα, ότι δεν επιδείχτηκαν σχετικά έγγραφα κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης και ότι αυτά παρουσιάζονται τώρα. Επίσης, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. δεν είχαν ενημερωθεί σχετικά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, ο 44χρονος που έχει απασχολήσει στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών, δεν είχε δικαίωμα καλλιέργειας ούτε νόμιμης φυτείας και έτσι χρησιμοποιούσε το χωράφι του 24χρονου ανιψιού του, ο οποίος όντως είχε πάρει προέγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την καλλιέργεια της συγκεκριμένης ποικιλίας.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν στην ΕΛ.ΑΣ. όφειλε έως τις 30 Ιουνίου να παραδώσει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στοιχεία για το σπόρο που χρησιμοποίησε κλπ. κάτι που το έπραξε στις 3 Ιουλίου μία ημέρα μετά την σύλληψη του θείου του που εντοπίστηκε στην φυτεία.

Από τις τοπικές Αρχές έχει αποσταλεί δείγμα της κάνναβης στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να αποδειχθεί αν πρόκειται για βιομηχανική κάνναβη ή για ποικιλία που εμπίπτει στον νόμο περί ναρκωτικών και όπως υποστηρίζουν από την ΕΛ.ΑΣ., σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν αποδειχθεί πως ήταν νόμιμη ποικιλία, τότε ο 44χρονος θα πάει κατηγορούμενος και πάλι γιατί καθ’ ομολογία του καλλιεργούσε ο ίδιος το συγκεκριμένο χωράφι κάτι που του απαγορεύεται αφού έχει απασχολήσει στο παρελθόν για ναρκωτικά.

Από τις τοπικές αστυνομικές Αρχές επιφυλάσσονται να απαντήσουν τα επόμενες ημέρες με νέα στοιχεία.

Στο πρόσφατο παρελθόν πάντως έχουν συμβεί ανάλογες καταστάσεις στην Καλαμάτα με σαμπουάν κάνναβης και στα Χανιά από το Λιμενικό με χυλοπίτες κάνναβης…

Ακολουθεί το εξώδικο που απέστειλαν οι κατηγορούμενοι και δημοσίευσε τοπικό μέσο ενημέρωσης της Θεσσαλίας:


news247

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »