Υπογράφουν την Κυριακή στις Πρέσπες - «Μυστικό» γεύμα στην πΓΔΜ


Πάει να βάλει την υπογραφή του σε πανηγυρικό κλίμα...
Φιέστες και πανηγύρια μαζί με τον ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ στήνει στο ειδυλλιακό τοπίο των Πρεσπών ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να υπογράψει τη συμφωνία παραχώρησης του ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας.

Ο πρωθυπουργός, που δεν έχει ούτε τη στήριξη του συγκυβερνήτη Πάνου Καμμένου αλλά ούτε και τη γνωμοδότηση του ελληνικού λαού, θα βρεθεί την Κυριακή στις Πρέσπες, στο χωριό Ψαράδες - επί ελληνικού εδάφους - ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ θα ακολουθήσει γεύμα επί σκοπιανού εδάφους.

Στο σημείο θα βρίσκονται και οι δύο υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και Νικολά Ντιμιτρόφ, καθώς και ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς. Πρόσκληση έχει λάβει προσκληθεί η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε., Φεντερίκα Μογκερίνι, ο Ευρωπαίος επίτροπος, Γιοχάνες Χαν, και ο γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος μάλλον δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί λόγω αλλαγής του προγράμματος, αλλά θα στείλει αντιπρόσωπό του.

Θα φάει στην πΓΔΜ…

Όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι, χωρίς την παρουσία των δημοσιογράφων, θα μεταβούν στην πΓΔΜ, στη βόρεια πλευρά της Μεγάλης Πρέσπας, όπου και θα παραθέσει γεύμα η ηγεσία των Σκοπίων. Η κίνηση αυτή έχει προφανή συμβολισμό καθώς, εδώ και δεκαετίες, δεν έχει υπάρξει επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στο γειτονικό κράτος.

…τρέμει τον λαό

Φόβος και τρόμος για τον Αλέξη Τσίπρα φαίνεται να γίνεται η γνωμοδότηση του ελληνικού λαού για το ζήτημα. Ο πρωθυπουργός που συνδέει κι επίσημα πλέον το όνομά του με την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, όχι μόνο δεν θα ζητήσει να καταθέσουν οι Έλληνες τη γνώμη τους για την ονομασία αλλά δεν θα επιτρέψει να υπάρξει η παραμικρή διαμαρτυρία στην περιοχή. Μάλιστα, εξετάζεται να απαγορευτούν οι κινητοποιήσεις στην περιοχή που θα υπογραφεί η συμφωνία, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει ληφθεί σχετική απόφαση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »