Οριστικό: Αύριο καταθέτει πρόταση μομφής η Νέα ΔημοκρατίαΠρόταση μομφής θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία την Πέμπτη για το Σκοπιανό, μετά την ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο...


Κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης είχε ξεκαθαρίσει ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του στο ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση για να συμφωνήσει στο Σκοπιανό, δεδομένου ότι ο Πάνος Καμμένος διαφωνεί.


Σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος και το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής, η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να είναι υπoγραμμένη από τo 1/6 τoυλάχιστoν των Boυλευτών (50 βουλευτές) και να περιλαμβάνει σαφώς τα θέματα για τα oπoία θα διεξαχθεί η συζήτηση. H πρόταση δυσπιστίας υπoβάλλεται στoν Πρόεδρo σε δημόσια συνεδρίαση της Boυλής. Aν διαπιστωθεί ότι η πρόταση υπoγράφεται από τoν ελάχιστo απαιτoύμενo αριθμό Boυλευτών, η Boυλή διακόπτει τις εργασίες της για δύo ημέρες, εκτός αν η κυβέρνηση ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »