Τόσο κόστισε στο δημόσιο η συμμετοχή στην Eurovision – Ποιο ποσό χρεώθηκε η ΕΡΤ


Τόσο κόστισε στο δημόσιο η συμμετοχή στην Eurovision – Ποιο ποσό χρεώθηκε η ΕΡΤ....


Το μέγιστο προϋπολογισθέν κόστος του Διαγωνισμού που πρέπει να καταβάλλει η ΕΡΤ στην ΕBU ανέρχεται στο ποσό των 183.470 ευρώ σύμφωνα με τις typologies και το κόστος αυτό χωρίζεται σε τεχνικές διευκολύνσεις, παραγωγές εκπομπών, αλλά και ταξίδια, αποχημιώσεις υπαλλήλων της Αποστολής και φυσικά δικαίωμα συμμετοχής.


Αναλυτικά οι χρεώσεις για την ΕΡΤ είναι οι παρακάτω:


119.000 ευρώ στην EBU ως κόστος συμμετοχής στο οποίο περιλαμβάνεται και το δικαίωμα μετάδοσης όλων των φάσεων του Διαγωνισμού.
25.000 ευρώ για τις τεχνικές διευκολύνσεις (κυκλώματα, δοκιμαστικές τηλεψηφοφορίες κλπ) που αφορούν στις τρεις βραδιές του Διαγωνισμού (Α και Β Ημιτελικός) και σε ισάριθμες πρόβες την προηγούμενη ημέρα κάθε φάσης – συνολικά έξι μεταδόσεις.
8.000 ευρώ για την ενοικίαση του θαλάμου σχολιαστών με πλήρη εξοπλισμό προϋπολογίζεται στα.
31.000 ευρώ για την παραγωγή τριών εκπομπών για την παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής και τα τραγούδια κάθε ημιτελικού, τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και ημερήσιας αποζημίωσης των υπαλλήλων της (Αρχηγού αποστολής, Υπεύθυνου Τύπου και δύο σχολιαστών) στη Λισαβόνα για διάστημα 7 – 15 ημερών, καθώς και κόστη εξόδων μετακίνησης στη Λισαβόνα, εθιμοτυπίας, μεταφοράς προωθητικού υλικού κ.ά.Πηγή: dailymedia.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »