ΝΔ: Φαιδρές οι δικαιολογίες της κυβέρνησης για τους Έλληνες του εξωτερικού
Για "υπεκφυγές" κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ, σχετικά με την πρόταση της να δοθεί άμεσα η δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού..Προηγήθηκαν οι δηλώσεις Τζανακόπουλου το μεσημέρι ότι η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί μετά την κατάθεση της πρότασης της ΝΔ στο υπουργείο Εσωτερικών, επισημαίνοντας ότι το βασικό που πρέπει να συζητηθεί τώρα είναι η υπερώριμη πρόταση κατάτμησης των δυο μεγάλων περιφερειών.

Στο μέλλον θα έχουμε χρόνο να συζητήσουμε προτάσεις άλλων πολιτικών δυνάμεων κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

Η ΝΔ καλεί και πάλι την κυβέρνηση να συναινέσει εδώ και τώρα στην πρότασή της να δοθεί η δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες τους εξωτερικού, μαζί με την αυτονόητη κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών. Αυτό είναι το μόνο δίκαιο που μπορεί να κάνει πράξη αυτή η κυβέρνηση» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Αναλυτικά η απάντηση της ΝΔ στον Δημήτρη Τζανακόπουλο:

«Η κυβέρνηση καταφεύγει πλέον σε φαιδρές δικαιολογίες για να μην πάρει θέση στη σαφή πρόταση της Νέας Δημοκρατίας να δοθεί άμεσα η δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν στον τόπο της διαμονής τους.

Σήμερα ο κ. Τζανακόπουλος υπονόησε ότι μπορεί κάποτε στο μέλλον οι νέοι του brain drain να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο. Είναι μια ακόμη υπεκφυγή του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ακόμη και στις επόμενες εκλογές οι Έλληνες του εξωτερικού μπορούν κάλλιστα να ψηφίσουν στις πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδας στα μέρη όπου διαμένουν.

Η κυβέρνηση ας καταλάβει επιτέλους ότι δεν πείθει κανέναν με τις ψεύτικες υποσχέσεις της. Πόσο μάλλον όταν υπονοεί ότι θα επιχειρήσει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο τρεις φορές στη διάρκεια μίας θητείας, κάτι που είναι πρωτοφανές στην κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας.

Την καλούμε να συναινέσει εδώ και τώρα στην πρότασή μας να δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες τους εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους, μαζί με την αυτονόητη κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών που επίσης είναι πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας. Να φέρει στη Βουλή από κοινού τις δύο αυτές αλλαγές και να τις ψηφίσει μαζί με την αξιωματική αντιπολίτευση.
Αυτό είναι το μόνο δίκαιο που μπορεί να κάνει πράξη αυτή η κυβέρνηση».

Από την πλευρά του, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος στην πρόταση της κυβέρνησης για κατάτμηση της Β’ Αθηνών τόνισε:

«Πετάνε την μπάλα στην εξέδρα για να αποφύγουν τα της οικονομίας και επιδιώκουν να χτυπήσουν τα μικρά κόμματα».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »