Πλήρωσαν ΔΕΗ στα ΕΛΤΑ και δεν πληρώνονται οι λογαριασμοί τους


Οι καταναλωτές πληρώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ μέσω ΕΛΤΑ αλλά αυτοί φαίνονται απλήρωτοι, διαβάζουμε...

Οι πολίτες χάνουν την έκπτωση συνέπειας και επιπλέον καλούνται να πληρώσουν τόκους για την εκπρόθεσμη εξόφληση λογαριασμών που έχουν αποπληρώσει κανονικά – Μεγάλο το πρόβλημα κυρίως σε χωριά της επαρχίας.

Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Γιάννης Μανιάτης καταγγέλει σήμερα παράνομη κατακράτηση χρημάτων από τις πληρωμές των καταναλωτών στη ΔΕΗ μέσω των ΕΛΤΑ: «Ως αποτέλεσμα, οι καταναλωτές ενώ πληρώνουν εμπρόθεσμα, στο τέλος χάνουν την έκπτωση του 15% που δίνει η ΔΕΗ, επιβαρύνονται με τόκους καθυστερήσεων και πολλές φορές απειλούνται με διακοπή ηλεκτροδότησης. Η παράνομη αυτή παρακράτηση ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ.» Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, με ευθύνη του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά τα ΕΛΤΑ έχουν οδηγηθεί σε οικονομικό αδιέξοδο και ζητάει τη παραίτηση της διοίκησης τους.

Γιατί το κάνουν αυτό τα ΕΛΤΑ;


Τα ΕΛΤΑ δεν αποδίδουν τα χρήματα που εισπράττουν για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, προκειμένου να καλύψουν το δικό τους πρόβλημα ρευστότητας,
Τι γίνεται τώρα;


Υποθέτουμε πως αν υπάρχει όντως παράνομη κατακράτηση χρημάτων τα ΕΛΤΑ θα το αναγνωρίσουν, θα απολογηθούν και θα αποζημιώσουν όσους έχασαν ρυθμίσεις μέχρι σήμερα. (Εντάξει, το τελευταίο είναι φυσικά σενάριο επιστημονικής φαντασίας για ελληνική ΔΕΚΟ.)


Τι λέει η ΔΕΗ και πώς μπορεί να μας βοηθήσει;


H πλευρά της ΔΕΗ αναγνωρίζει ως μείζον το πρόβλημα που δημιουργείται για τους καταναλωτές-πελάτες της. «Είναι ένα πραγματικά δύσκολο ως προς τη διαχείρισή του θέματος, το οποίο θα το αντιμετωπίσουμε άμεσα», επισημαίνει στην εφημερίδα στέλεχος της Επιχείρησης.


Προς το παρόν η οδηγία που έχει δοθεί στα καταστήματα της ΔΕΗ είναι να εκδίδουν ένα γραμμάτιο είσπραξης με το οποίο ο καταναλωτής καλείται να πληρώσει μόνο το ποσό του τρέχοντος λογαριασμού. Παρόλα αυτά, δεν απαντάει ούτε στο πρόβλημα της απώλειας της έκπτωσης, ούτε επίσης και στις επιβαρύνσεις με τόκους καθυστερήσεων.

ekorinthos. Gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »