Μητσοτάκης: Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών


Με ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε ένα μήνυμα που έλαβε από δύο εργαζόμενους γονείς στο οποίο του εξιστορούν την αγωνία τους για το εάν θα καταφέρουν να βρουν μία θέση στις υποδομές των παιδικών σταθμών της περιοχής τους...

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει:

«Πριν από λίγες μέρες έλαβα την εξής επιστολή από εργαζόμενο στο Δημόσιο που έχει ένα τρίχρονο αγοράκι μαζί με τη σύζυγό του που εργάζεται σε μια ιδιωτική εταιρεία:

“ Κύριε Μητσοτάκη,

Δουλεύω στο Δημόσιο και η σύζυγός μου σε μια ιδιωτική εταιρεία με μισθό 420 ευρώ. Μαζί με τον τρίχρονο γιο μας νοικιάζουμε ένα σπίτι στα Πατήσια και οι δυο μισθοί μας μόλις που επαρκούν.
Όπως ίσως ξέρετε πριν λίγες μέρες ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς.

Με τη σύζυγο μου έχουμε μπει σε μια ταλαιπωρία γραφειοκρατίας για να μαζέψουμε τα χαρτιά που απαιτούνται, αλλά φοβόμαστε ότι δεν θα πάρουν τελικά το παιδί μας. Διαβάσαμε ότι πέρσι έμειναν έξω από τους παιδικούς σταθμούς περίπου 37.000 παιδιά και ακούμε ότι στην περιοχή μας υπάρχουν περιορισμένες θέσεις.

Αν συμβεί αυτό θα βρεθούμε σε αδιέξοδο, καθώς οι γονείς μας δεν μένουν στην Αθήνα και η γυναίκα μου, είτε θα πρέπει να αφήσει τη δουλειά της, είτε να βρει κάποιον άνθρωπο να κρατάει το παιδί που θα είναι δώρο άδωρο.

Θα ασχοληθεί ποτέ σοβαρά κανείς με το ζήτημα αυτό; “

Είναι προσωπική μου αδιαπραγμάτευτη δέσμευση ότι με την επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »