Μήνυμα Μητσοτάκη: Θα γκρεμίσουμε το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ


Μήνυμα απόλυτης εμπιστοσύνης στους δημοσίους υπαλλήλους έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα εκδήλωσης, στην οποία παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος της Ν.Δ. για την ανασυγκρότηση του Δημοσίου...
Δήλωσε αποφασισμένος να μην στηριχτεί σε «στρατιές συμβούλων», αλλά να εμπιστευθεί τη Δημόσια Διοίκηση και να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό της, το οποίο εξήρε, ενθυμούμενος και τη θητεία του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ζήτησε μάλιστα από τους δημόσιους υπαλλήλους να εμπιστευτούν και εκείνοι τον ίδιο και τη Ν.Δ. και να είναι σύμμαχοί τους στην προσπάθεια να αλλάξει τη χώρα. Υπογράμμισε ότι η μεταρρύθμιση στο Δημόσιο είναι κεντρικός μοχλός για την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της οικονομίας και τους κάλεσε να σταθούν απέναντι και «στη σκληρή προπαγάνδα fake news και διαστρέβλωσης του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν απολύσεων».

«Δεν θα γίνει καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου. Το λέω ρητά και κατηγορηματικά», επανέλαβε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος απάντησε σε σειρά ερωτημάτων που του τέθηκαν από δημοσίους υπαλλήλους.

Μεταξύ άλλων, κατέστησε σαφές ότι επί κυβέρνησης Ν.Δ. θα πραγματοποιούνται λιγότερες προσλήψεις σε σχέση με τις αποχωρήσεις, καθώς θα εφαρμοστεί ο κανόνας 1 προς 5, ενώ ο προγραμματισμός τους θα γίνεται σε ετήσια βάση, με συγκεκριμένο σχέδιο και με σαφείς προτεραιότητες, φέρνοντας ως παράδειγμα τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν σε νοσηλευτικό προσωπικό. Εκτίμησε επίσης ότι υπάρχει ακόμη δυνατότητα για στοχευμένες περικοπές δημοσίων δαπανών.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αρχή της αξιοκρατίας παντού, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως «δεν πρόκειται να επιτρέψω σε υπουργούς μου να διορίζουν συγγενείς και φίλους».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παρεμβαίνει «και στην κορυφή της Δημόσιας Διοίκησης διορίζοντας ανθρώπους κοντά στο κόμμα, αλλά και στη βάση, δημιουργώντας στρατιές νέων συμβασιούχων». Προειδοποίησε μάλιστα ότι «κάνει λάθος αν πιστεύει ότι θα επιβιώσει πολιτικά υποσχόμενος μονιμοποιήσεις σε χιλιάδες συμβασιούχους» και υπογράμμισε ότι «πρέπει να αφήσουμε μια και καλή πίσω μας τις πελατειακές λογικές άλλων εποχών και να κοιτάξουμε μπροστά για μια Δημόσια Διοίκηση πραγματικά αξιοκρατική και ακομμάτιστη».

«Σκοπός τους είναι η άλωση του κράτους για λογαριασμό του κόμματος. Δεν θα τους επιτρέψουμε να πάρουν τα κλειδιά του κράτους στην Κουμουνδούρου», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος άσκησε κριτική και στους θεσμούς για τη στάση που έχουν τηρήσει απέναντι στο πισωγύρισμα που έχει συντελεστεί επί ημερών της σημερινής κυβέρνησης.

«Τα τελευταία τρία χρόνια έχει κάνει πολλά βήματα προς τα πίσω. Αυτό έχει γίνει, δυστυχώς, με την ανοχή των θεσμών, που πολλές φορές κάνουν τα στραβά μάτια στις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Δημόσια Διοίκηση, που αποτελούν αντι-μεταρρύθμιση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα μειώσει τον αριθμό των γενικών γραμματέων, ξεκαθάρισε ότι οι γενικοί διευθυντές και οι τμηματάρχες πρέπει να είναι ακομμάτιστοι, ενώ κατέστησε σαφές ότι δεν είναι στις προθέσεις του να υπάρξει άλλη μείωση μισθών στο Δημόσιο. Διευκρίνισε ωστόσο πως η δυνατότητα βελτίωσης των αποδοχών συνδέεται με τη συνολική βελτίωση της οικονομίας και αναφέρθηκε στο όφελος που θα δουν σύντομα όλοι οι Έλληνες στο διαθέσιμο εισόδημά τους από την υλοποίηση του προγράμματος της Ν.Δ., που προβλέπει, μεταξύ άλλων, μείωση φόρων.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση «όταν η πραγματική οικονομία στενάζει, δεν νοείται το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο να έχει αυξηθεί κατά 612 εκατομμύρια ευρώ την τελευταία τριετία» και ο κ. Μητσοτάκης ήταν σαφής ότι το «κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ θα ξηλωθεί».

«Σκοπός μου είναι να γκρεμίσω το κομματικό κράτος και να χτίσω το πραγματικά αξιοκρατικό κράτος», είπε χαρακτηριστικά και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αξιολόγηση μέσα από ένα σύστημα όχι τιμωρητικό, αλλά που θα έχει ως στόχο την επιβράβευση των άξιων δημοσίων υπαλλήλων. Σημείωσε ότι το μοντέλο που θα εφαρμοστεί από την επόμενη κυβέρνηση θα είναι διάφανο και απολύτως αξιοκρατικό και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και στην ανάγκη να κερδηθεί η εμπιστοσύνη σε αυτό και των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε και με αυτοκριτική διάθεση, σημειώνοντας ότι αναλαμβάνει την όποια ευθύνη και για σφάλματα που έγιναν στο παρελθόν, αλλά τραβάμε -όπως είπε- γραμμή, μιλώντας για το τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα, καθώς σε αυτό αφορά το σχέδιο της Ν.Δ.

Ο κ. Μητσοτάκης τάθηκε επίσης υπέρ της συνεργασίας του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, σημειώνοντας ότι το Δημόσιο δεν έχει να φοβάται τίποτα από αυτή τη συνεργασία, από την οποία έχουν να κερδίσουν μόνο οι πολίτες καθώς θα απολαμβάνουν καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »