Στη Γερμανία τον Ιούνιο ο κ. Μητσοτάκης -Θα συναντηθεί με Μέρκελ, τετ α τετ με Σολτς Πηγή: Στη Γερμανία τον Ιούνιο ο Μητσοτάκης -Θα συναντηθεί με Μέρκελ, τετ α τετ με Σολτς


Η Ελλάδα έχει μπει σε προεκλογική περίοδο, ανεξαρτήτως της ακριβούς ημερομηνίας που θα στηθούν οι κάλπες, με τη Νέα Δημοκρατία να φαντάζει ως το κόμμα που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μετά τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η εκτίμηση αυτή δεν είναι κυρίαρχη μόνο στην Πειραιώς και - όπως αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις - στην ελληνική κοινωνία, αλλά, και στους κύκλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης...
Χαρακτηριστικό του κλίματος αυτού αποτελεί η παρουσία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κατά τις πρόσφατες συνόδους όπου αντιμετωπίζεται ως εν δυνάμει Πρωθυπουργός. Αυτή τη στιγμή η ΝΔ, αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά και ενωμένα κεντροδεξιά κόμματα, με τα αντίστοιχα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες να υποχωρούν μπροστά σε πιέσεις είτε από την άκρα δεξιά, είτε από λαϊκιστές, όπως συμβαίνει στην Ιταλία.

Ο Ιούνιος και οι συναντήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που περιλαμβάνει η ατζέντα του προέδρου της ΝΔ, αποτελούν το επιστέγασμα της δυναμικής που έχει αναπτύξει ο κ. Μητσοτάκης. Η αρχή θα γίνει στο Μόναχο στις 6,7 και 8 του μήνα όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συμμετάσχει στο «Study Group» του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μια από τις σημαντικότερες ετήσιες εκδηλώσεις της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς. Ο κλειστός κύκλος των συμμετεχόντων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ηγεσία του ΕΛΚ, - Βέμπερ, Ταγιάνι και Ντολ- την γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, τον καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτζ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η Ν.Δ. έχει ένα συγκροτημένο, τεκμηριωμένο και κοστολογημένο αναπτυξιακό σχέδιο, για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας. Σε καμία περίπτωση εμείς δεν δεσμευόμαστε από αναπτυξιακά σχέδια τα οποία συντάσσονται εν κρυπτώ και τα οποία ενδεχομένως να αποτυπώνουν και μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία από αυτήν την οποία πρεσβεύουμε εμείς», είναι το σαφές μήνυμα που εκπέμπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης εντός κι εκτός Ελλάδας και πιθανότατα θα μεταφέρει και σε κατ ιδίαν συναντήσεις που θα έχει στο περιθώριο του συνεδρίου στο Μόναχο.

Εξίσου σημαντικό αναμένεται να είναι και το δεύτερο ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στη Γερμανία, αυτή τη φορά στο Βερολίνο, στις 26 και 27 Ιουνίου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχουν κλείσει τα ραντεβού με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς, τον υπουργό Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ και τον υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ. Τα κορυφαία στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης έχουν εκφράσει την επιθυμία να γνωρίσουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να ακούσουν από κοντά τις απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα. Άλλωστε η συγκυρία των συναντήσεων αυτών είναι καθοριστική. Δεν είναι τυχαίο, ότι την ακριβώς επόμενη ημέρα, ξεκινά η τελευταία Σύνοδος Κορυφής πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, στις Βρυξέλλες και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και εταίρων για το αναπτυξιακό σχέδιο της μεταμνημονιακής περιόδου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »