Ποιες γυναίκες προτιμούν οι ώριμοι ηλικιακά άνδρες;


Μάλλον δεν είναι είδηση, αλλά αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας, οπότε τεκμηριώνεται και επιστημονικά. Οι μεγάλης ηλικίας άνδρες έλκονται από συνομίληκές τους, αλλά προτιμούν να κάνουν σχέσεις με νεαρότερες...


"Βαμπίρ" της νιότης οι περισσότεροι άνδρες μέσης ή μεγαλύτερης ηλικίας, που σίγουρα θα προσέξουν μια ώριμη, καλοστεκούμενη γυναίκα, αλλά θα επιδιώξουν να τα φτιάξουν με μια 20άρα.

Οποία έκπληξη, ίσως σκεφθούν κάποιοι. Οι άνδρες ανέκαθεν θαύμαζαν τις νεαρότερες γυναίκες και έλκονταν από εκείνες. Μάλιστα αυτή τους η τάση έχει γίνει και ταινία, όπως η ελληνική κωμωδία "Κάτι κουρασμένα παλικάρια"...

Τα ευρήματα της μελέτης, που έκαναν ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο Åbo Akademi στο Turku, στη Φινλανδία, δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό PsyArXiv, και επιβεβαίωσαν ότι οι γυναίκες έχουν πολύ μικρότερο ηλικιακό εύρος, όταν σκέπτονται άνδρες, με τους οποίους θα ήθελαν να να κάνουν σχέση, προτιμώντας συντρόφους είτε λίγο μεγαλύτερους από αυτές, είτε κοντά στην ηλικία τους.

Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει οι βασικές διαφορές μεταξύ των φύλων, ο επικεφαλής συγγραφέας Jan Antolfk είπε ότι η προτίμηση των ανδρών για τις νεότερες γυναίκες μπορεί να γίνει κατανοητή υπό το πρίσμα της βασικής θεωρίας της εξέλιξης.

"Η φυσική επιλογή έχει διαμορφώσει πιθανώς τις σεξουαλικές στρατηγικές των ανδρών, ώστε να συμπεριλαμβάνουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πολύ γόνιμες νέες γυναίκες", είπε.

"Αλλά επειδή οι γυναίκες, σε πολλές περιπτώσεις, είναι πιο επιλεκτικές σε θέματα σεξουαλικών συντρόφων, οι περισσότεροι άνδρες δεν μπορούσαν να βρουν σύντροφο, εκτός αν το σεξουαλικό τους κίνητρο ήταν πιο περιεκτικό. Άλλωστε οι άνθρωποι τείνουν να έχουν μακροχρόνιες σεξουαλικές σχέσεις και αυτό δεν θα ήταν εφικτό να συμβεί, αν όλοι οι άντρες ενδιαφέρονταν μόνο για τις νέες γυναίκες".

Οι ερευνητές μελέτησαν 2.655 ενήλικες και διαπίστωσαν ότι, παρά το ενδιαφέρον των ανδρών για τις νεότερες γυναίκες, η σεξουαλική τους δραστηριότητα αντικατοπτρίζει τη δική τους ηλικιακή κλίμακα. Δηλαδή, αν και οι άνδρες προτιμούν τις 20άρες, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι σεξουαλικά συμβατοί με αυτές τις γυναίκες.

Ωστόσο ο επικεφαλής ερευνητής πρόσθεσε ότι όλο αυτό με τις νεότερες γυναίκες είναι ίσως κι ένα στερεότυπο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »