Τα μηνύματα που πολιτικού κόσμου για το Πάσχα


Για τους Έλληνες σε όλον τον κόσμο η ανάσταση του Θεανθρώπου είναι πάντα το λίκνο του ανεσπέρου φωτός, το οποίο πρέπει να οδηγεί τα βήματά μας, υπό όρους αγάπης και αρραγούς ενότητας, στον δρόμο της δημιουργίας... που αναλογεί ιστορικώς στον λαό μας και στο έθνος μας, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την Καλαμάτα, όπου παρέστη στην λειτουργία της Αναστάσεως.

Την πεποίθηση πως το φετινό Πάσχα σηματοδοτεί το πέρασμα σε μία νέα εποχή εξέφρασε στο μήνυμά του από την Τήλο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Μετά από οχτώ ολόκληρα χρόνια αισιοδοξούμε και ελπίζουμε ξανά» ανέφερε.

Τόνισε ότι ο λαός άντεξε τη δύσκολη 8ετία των Μνημονίων και «σήμερα μπορούμε είμαστε πιο αισιόδοξοι και να έχουμε όλα τα διδάγματα για να μην ξαναβρεθούμε στην ίδια θέση».

Προσέθεσε πως η Ελλάδα θα ανταποκριθεί και στις σύγχρονες προκλήσεις με «αποφασιστικότητα και σύνεση», ενώ πιθανώς σε μία αναφορά στις σχέσεις με την Τουρκία σημείωσε πως μιλά από το ανατολικότερο σημείο των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ευχή το φως της Ανάστασης να ενώσει όλους τους Έλληνες και να δυναμώσει την ελπίδα, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τήνο.

Σε δήλωσή του για το Πάσχα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «σε αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές, παίρνουμε δύναμη από τις ρίζες μας, καθώς το Πάσχα συμβολίζει τη νίκη της ελπίδας, της ζωής, του φωτός, της αλήθειας».

«Ξέρω πως για πολλούς Έλληνες η ελπίδα της Ανάστασης ξεθωριάζει μέσα στη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν. Η σκέψη μας είναι κοντά τους κατά τις άγιες τούτες ημέρες. Γιατί με αλληλεγγύη και ομοψυχία, ενωμένοι και χωρίς αναίτιους διχασμούς, θα βγούμε όλοι μαζί από τη δύσκολη περίοδο που περνάει η Ελλάδα» συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αυτή είναι και η δική μου ευχή: Το φως της Ανάστασης θα δείξει το δρόμο για να προχωρήσουμε μπροστά με αυτοπεποίθηση, με υπερηφάνεια και με αισιοδοξία. Όπως αξίζει στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, αναφερόμενος στους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως η σκέψη όλων είναι σήμερα κοντά σε αυτούς και τις οικογένειές τους. «Τους λέμε να βρουν δύναμη στην πίστη τους αλλά και στη στήριξη όλων μας. Σύντομα θα είναι ξανά κοντά μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Να δούμε και πάλι την Ελλάδα όπως μας αξίζει» ευχήθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μετά την Ανάσταση.

«Εύχομαι υγεία και χαρά σε κάθε σπιτικό και να δουλέψουμε όλοι μαζί για να δικαιωθούν οι θυσίες και οι προσπάθειες του ελληνικού λαού. Να δούμε και πάλι την Ελλάδα όπως μας αξίζει» αναφέρει στο μήνυμά της η κ. Γεννηματά

«Η Ανάσταση κι η ελπίδα δε βρίσκεται στα γεωπολιτικά παιχνίδια, στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που βάζουν τους λαούς σε πολεμικούς κινδύνους. Η ελπίδα υπάρχει, αν ο λαός αποφασίσει να βαδίσει το δικό του δρόμο, για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, οικονομικές κρίσεις και πολέμους», τόνισε στο μήνυμά του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η Ανάσταση μπορεί να αφορά τις ζωές όλων μας. Και πρέπει να αφορά τις ζωές όλων μας. Και ειδικά των ανθρώπων που υποφέρουν περισσότερο . Ανάσταση για αυτούς είναι οι δουλειές, η δικαιοσύνη, η ασφάλεια, η φροντίδα... Και είναι χρέος μας να τους τα προσφέρουμε», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »