Λύση στο χρέος χωρίς προϋποθέσεις ζήτησε ο Μητσοτάκης από τον ΓιούνκερΝα προχωρήσει η διευθέτηση του χρέους χωρίς προϋποθέσεις, καθώς πρόκειται για υπόσχεση των πιστωτών που εκκρεμεί από το Νοέμβριο του 2012, ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον οποίο είχε 40λεπτη κατ’ ιδίαν συνάντηση...Σύμφωνα με κομματικές πηγές του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε στον κορυφαίο κοινοτικό αξιωματούχο ότι δεν τον δεσμεύει το αναπτυξιακό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο ίδιος και το κόμμα του έχουν επεξεργαστεί πλήρως της δική τους αναπτυξιακή πρόταση η οποία στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων με όχημα και τη μείωση της φορολογίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε στον κ. Γιούνκερ το σχέδιο που προτίθεται να εφαρμόσει η κυβέρνησή του μετά τη λήξη του προγράμματος, δίνοντας έμφαση στη προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις και στην εφαρμογή τους.

Όπως είπε, η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η χώρα το επόμενο διάστημα με τις αλλαγές που γίνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης και για τις επόμενες ευρωεκλογές, που έχουν οριστεί για τις 26 Μαΐου 2019. Στις προηγούμενες ευρωεκλογές, το 2014, ο κ. Γιούνκερ ήταν υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που αναδείχθηκε πρώτη δύναμη τότε. Έχει διαμηνύσει πάντως πως δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία.

Το ΕΛΚ, στο οποίο ανήκει η ΝΔ, ετοιμάζεται πλέον για τις επόμενες ευρωεκλογές, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό, ο επικεφαλής της καμπάνιας Ντάρα Μέρφι θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 29 και 30 Μαΐου και θα συναντήσει και τον κ. Μητσοτάκη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »