Το παρασκήνιο του συλλυπητήριου τηλεφωνήματος Γιλντιρίμ σε Τσίπρα – Η δέσμευση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς


Πληροφορίες για το παρασκήνιο της χθεσινής τηλεφωνικής συνομιλίας του Αλέξη Τσίπρα με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός 24/7 στους 88,6...

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ τηλεφώνησε χθες στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να τον συλλυπηθεί για τον θάνατο του Γιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην πτώση του Mirage 2000-5, ανοιχτά της Σκύρου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός 24/7, μετά τα συλλυπητήρια του Τούρκου Πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη και ακολούθησε σχετική συζήτηση με τον Μπιναλί Γιντιρίμ για ενημερώνει ουσιαστικά για πρώτη φορά επισήμως και στο ανώτατο επίπεδο την ελληνική πλευρά.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως οι διαδικασίες θα κινηθούν με γοργούς ρυθμούς, θα υπάρξει γρήγορη παγίωση του κατηγορητηρίου και θα ολοκληρωθούν οι δικαστικές διαδικασίες.

Ωστόσο, ο Τούρκος Πρωθυπουργός, αν και απέφυγε να συνδέσει το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους φερόμενους ως πραξικοπηματίες που κρατούνται στη χώρα μας, υποστήριξε ότι έχουν καταφύγει στην Ελλάδα και έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο συνολικά 2.000 οπαδοί του Φετουλάχ Γκιουλέν, ζητώντας συνδρομή για την εξάρθρωση του δικτύου.

Μάλιστα, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να επικοινωνήσουν εντός των επόμενων ημερών αποκλειστικά για να υπάρξει ενημέρωση για την υπόθεση των δύο στρατιωτικών.

Τέλος, συμφώνησαν να ενισχύσουν τους διαύλους επικοινωνίας τους, αλλά και τον δίαυλο επικοινωνίας που υπάρχει μεταξύ των αρχηγών των δύο γενικών επιτελείων δηλαδή του Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη και του Στρατηγού Χουλουσί Ακάρ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »