Γιατί ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος μας - ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΚΕΛΑΡΙΑΔΗO σκύλος είναι ανά τον κόσμο το πιο αγαπημένο κατοικίδιο αλλά και ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου...

Είτε είσαι μικρός είτε είσαι μεγάλος απολαμβάνεις σίγουρα την παρέα του και δεν μπορείς να τον αποχωριστείς. Αυτό το άρθρο αφορά κάποια μέλη της σημερινής κοινωνίας που θες από φόβο θες από αδιαφορία είτε από έλλειψη χρόνου δεν έχουν γνωρίσει την ζεστασιά και την συντροφικότητα που μπορεί να τους προσφέρει ένας σκύλος.

Σας παραθέτω λοιπόν πιο κάτω τους λόγους που πρέπει και αξίζει να έχουμε όλοι έναν τετράποδο φίλο

1) Είναι ο καλύτερος φύλακας για το σπίτι.


Τι σημασία έχει αν είναι ένα μικρόσωμο yorkshire terrier ή ένα μεγαλόσωμο rottweiler ; Όταν ο σκύλος μας αντιληφθεί τον κίνδυνο τότε το ένστικτο του φύλακα θα βγει από μέσα του και θα εκτελέσει τα καθήκοντά του είτε με γάβγισμα (προειδοποίηση προς το δράστη και προς εμάς για τον κίνδυνο ) που συνήθως γίνετε από τους μικρότερους σωματικά σκύλους, είτε ακόμα και με καταστολή του δράστη από τους πιο μεγαλόσωμους φίλους μας. Εδώ να κάνουμε μια μικρή παρένθεση και να τονίσουμε πως ο σκύλος δεν είναι ο συναγερμός που δεν θέλουμε να πληρώσουμε ούτε και παίρνουμε πότε σκύλο απλά και μόνο για να <<φυλάει>> το χωράφι μας όπως κάποιοι ασυνείδητοι λένε. Ο σκύλος έχει καρδιά και ψυχή φίλε δεν είναι για να φιλάει τα μαρούλια σου!

2) Δεν τον ενδιαφέρει το κοινωνικό σου status


Αν είσαι φτωχός εάν είσαι πλούσιος εάν είσαι δεξιός ή αριστερός ή αν είσαι όμορφος ή άσχημος εάν οδηγάς ferrari ή yugo gt , Ο ΣΚΥΛΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΣΕ ΒΛΈΠΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛΎΤΕΡΟ . Δεν είναι λίγες οι φόρες σε διάφορα μέρη του κόσμου ακόμα και στον τόπο μας που έχουμε δει άστεγους συμπολίτες μας να κοιμούνται αγκαλιά με τον σκύλο τους, να τρώει ότι τρώνε να κρυώνει όταν κρυώνει το αφεντικό του και να δέχεται οποιαδήποτε λεκτικοί βία  ακόμα και σωματική από άλλους ανθρώπους δήθεν και καλά ανώτερους κοινωνικά , όμως όλα αυτα για έναν σκύλο δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ του φτάνει μόνο να είναι μαζί σου και να του δίνεις αγάπη.

3) Θα σε περιμένει πάντα να γυρίσεις...


Όπου και αν πας super market , στο περίπτερο , για ψάρεμα ή για καφέ ,ο σκύλος σου θα μείνει πίσω και θα αδημονεί να επιστρέψεις, και μαντέψτε ... κάθε φορά που θα γυρνάτε πίσω εκείνος θα είναι γεμάτος χαρά σαν να σας βλέπει για πρώτη φορά έτοιμος να πέσει πάνω σας για να παίξετε ατελείωτα . Φαντάζομαι πως πολλοί από εσάς θα γυρνάτε σπίτια σας και ανοίγοντας την πόρτα θα αντικρίζετε το τίποτα μόνο ντουβάρια και άδειες καρέκλες να λοιπών ένας λόγος ακόμα για να έχετε και εσείς σκύλο.

3) Σου κάνει μια ζεστή αγκαλιά


Μια εικόνα χίλιες λέξεις λένε.. όλοι χρειαζόμαστε μια ζεστή αγκαλιά πολλές φορές . Πόσες είναι η φορές που την χρειάζεσαι και δεν την έχεις ; πόσες είναι η φορές που την αναζητάς και σε έχουν διώξει ; απαντώ εγώ, ΑΠΕΙΡΕΣ . Μπορεί όταν παίρνουμε αγκαλιά τον σκύλο μας να δείχνει <<χαζός>> με την γλώσσα έξω, μπορεί να δείχνει πως δεν καταλαβαίνει τι κάνουμε εκείνη την στιγμή όμως όλα αυτά είναι δικές μας εικασίες, και καταλαβαίνει και αισθάνεται άρα λοιπόν για όποιον θέλει να έχει πάντα μια σίγουρη αγκαλιά που δεν θα τον προδώσει  η λύση είναι μια , και λέγεται σκύλος

4) Ακούει πάντα το πρόβλημά σου χωρίς να σε διακόπτει


Αν δεν έχεις που να τα πεις ο σκύλος σου είναι πάντα εκεί να σε ακούσει δεν θα σου φέρει ποτέ αντίρρηση και πάντα θα σε βοηθάει να ξελαφρώσεις.

5) Είναι πιστός μέχρι το τέλος


Ως άλλος hatchiko έτσι και ο δικός σου σκύλος θα σου είναι για πάντα πιστός μέχρι το τέλος, το δικό σου ή το δικό του όποια όμως περίπτωση και να πάρουμε πάντα κάπου θα περιμένει ο ένας τον άλλον να ειδωθούν ξανά και δεν θα ξεχάσει ποτέ ο ένας τον άλλον.

Και τι θέλει λοιπόν ο σκύλος μας για όλα αυτά ;;;

6) Να μην τον εγκαταλείψεις πότε..Αυτά λοιπόν είναι πέντε από τα χιλιάδες προτερήματα που έχει ένας σκύλος γι'αυτό πρέπει εάν είσαι και εσύ ένας από τους ανθρώπους που φοβάσαι αδιαφορείς είτε δεν έχεις χρόνο όπως προανέφερα στην αρχή του άρθρου να το ξανασκεφτείς και να αφήσεις έναν τετράποδο φίλο να γεμίσει χαρά την ζωή σου .

Τέλος θα μοιραστώ μαζί σας δείχνοντάς σας δύο φωτογραφίες τους δικούς μου τετράποδους φίλους , Την λουλούκα επονομαζόμενη και ΛουλούΚαι την Σίσση το Μεγάλο Schnauzer

Του Γιάννη Σακελαριάδη


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »