Δένδιας για ΠΓΔΜ: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να συντηρούμε πολλά ανοιχτά μέτωπα»


Η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να συντηρεί ανοιχτά μέτωπα στα σύνορά της, τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, αναφορικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ...
Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στο φύλλο του Σαββατοκύριακου, επισημαίνει ακόμη ότι «μπορεί να αξιοποιηθεί το κεκτημένο της κυβέρνησης Καραμανλή από το Βουκουρέστι».


Οπως προσθέτει ο κ. Δένδιας, ο πραγματικός κίνδυνος βρίσκεται «εξ ανατολών της χώρας» ενώ χαρακτηρίζει «παντελώς απαράδεκτη» τη στάση του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Επίσης εκφράζει την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να προετοιμαστεί εγκαίρως για τις συνέπειες από την στρατηγική της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή και για ενδεχόμενη κλιμάκωσή της.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σε ερώτημα για τη στάση των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στις βιαιότητες της Χρυσής Αυγής εντός και εκτός Βουλής, ζητά την «πλήρη πολιτική απομόνωση της χωρίς αστερίσκους».

Εκτιμά ότι η αναζωπύρωση της δράσης της οφείλεται σε συγκεκριμένη στρατηγική και ζητά αφενός επαγρύπνηση των διωκτικών Αρχών για την δράση των ταγμάτων εφόδου και αφετέρου ταχύτερους ρυθμούς στη δίκη της, προκειμένου να υπάρξει ετυμηγορία της Δικαιοσύνης για το αν «αποτελεί εγκληματική οργάνωση».

Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή του ονόματος του Αδωνι Γεωργιάδη στο σκάνδαλο Νovartis και την ενδεχόμενη αποδοχή -από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη- της παραίτησης του από τη θέση του αντιπρόεδρου της ΝΔ, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι από τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες «δεν μπορεί να στηριχτεί δικονομικά κατηγορία».

Για την αποδοχή ή μη της παραίτησης επισήμανε ότι η επιλογή ανήκει στις αρμοδιότητες του πρόεδρου.

Τέλος, σχολιάζοντας την διατυπωθείσα κριτική ότι ο κ. Μητσοτάκης «είναι δέσμιος της σκληρής Δεξιάς που εκφράζει η πτέρυγα του Αντώνη Σαμαρά», υπογραμμίζει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ εκφράζει το «όλον» και σύντομα «θα είναι ένας φιλελεύθερος πρωθυπουργός».

ΠΗΓΗ : protagon.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »