Τατούλης- Λυκουρέντζος – Δέδες – Γιαννακοπούλου στη μάχη της Πελοποννήσου;


Σβήνουν – γράφουν ,παρακολουθούν τα κομματικά επιτελεία στην Πελοπόννησο για να δουν τις υποψηφιότητες που θα επιλέξουν στις προσεχείς Περιφερειακές εκλογές...Και μπορεί οι εκλογές αυτές να είναι ακόμα μακριά μας, γνωρίζουν όλοι ωστόσο πως είναι δύσκολες και απαιτούν διάφορες συμμαχίες ,πολλές φορές και ετερόκλητες.

Έχουμε λοιπόν την υποψηφιότητα του νυν Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, ο οποίος φαίνεται πως έχει φτάσει στο “κόκκινο” τις σχέσεις του με την γαλάζια παράταξη της Πελοποννήσου, εξαιτίας της κόντρας του με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ αντιθέτως έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό κλίμα με το κυβερνών κόμμα κυρίως μετά και το Αναπτυξιακό Συνέδριο. Αυτό τώρα μπορεί να μην μεταφραστεί σε επίσημη στήριξη , αλλά θα αποτελέσει μια πολύ καλή εκλογική γέφυρα σε ψηφοφόρους στους οποίους σαφώς δεν είχε πρόσβαση ο Περιφερειάρχης.

Η υποψηφιότητα του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Γιώργου Δέδε , ακούγεται αυτό τον καιρό πολύ έντονα στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ.Ο Γιώργος Δέδες είχε μια πολύ καλή παρουσία στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές, και μέσω των έργων του Υπουργείου Υποδομών στη Πελοπόννησο έχει αυξήσει την αναγνωρισιμότητα του.Ωστόσο είναι μια υποψηφιότητα, που φαίνεται πως διερευνά η Κουμουνδούρου ,αν και βρίσκει κάποιες αντιστάσεις απο την κομματική βάση, που ακόμα δεν συγχωρεί στον Δέδε την “Πασοκική ” του καταγωγή.

Η γαλάζια παράταξη , σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται κοντά στην υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου , αν και εκείνος το αρνείται δημοσίως. Είναι μια υποψηφιότητα που έχει αναγνωρισιμότητα στην Πελοπόννησο, είναι πρόταση πολιτική, ερωτηματικό ωστόσο αποτελεί εαν είναι μια υποψηφιότητα που μπορεί να χτυπήσει τον Πέτρο Τατούλη. Εαν τελικώς δεν “κουμπώσει” η υποψηφιότητα Λυκουρέντζου , η ΝΔ ψάχνει την “αυτοδιοικητική ” της πρόταση , σαν αυτή του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.

Στο Κίνημα Αλλαγής συζητούν την αυτόνομη κάθοδο στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Παρά το γεγονός πως εκείνη το παλεύει για την Β Αθήνας , στα σχέδια του κόμματος είναι η υποψήφια Περιφερειάρχης για την Πελοπόννησο. Ο λόγος για τη Νάντια Γιαννακοπούλου , η οποία δεν γνωρίζουμε αν το επιθυμεί ,σίγουρα όμως πολύ σύντομα θα κληθεί να το συζητήσει στα Κεντρικά.Τζ. Σουκ.


https://moriasnews.gr/%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b7%cf%82-%ce%bb%cf%85%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b6%ce%bf%cf%82-%ce%b4%ce%ad%ce%b4%ce%b5%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%b1%ce%ba/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »