Τρία ρήγματα βάζουν τέλος στις σχέσεις ΗΠΑ - Τσίπρα


Οταν το προηγούμενο Σάββατο το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόταν στο Μέγαρο Μαξίμου αντιπροσωπία από επτά Αμερικανούς γερουσιαστές, με επικεφαλής τον κ. Λίντσεϊ Γκράχαμ και παρόντα τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, τίποτα δεν προϊδέαζε για τις έντονες αναταράξεις που θα ακολουθούσαν αυτήν την εβδομάδα στον άξονα «αμερικανική πρεσβεία πρωθυπουργικό γραφείο»...«Είμαστε πολύ ευγνώμονες για τη θερμή υποδοχή από τον Αλέξη Τσίπρα και τη συζήτηση για τους ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας ΗΠΑ, την εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας και τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή», ήταν το ευγενικό και πολυσήμαντο μήνυμα στο Διαδίκτυο του πρέσβη κ. Πάιατ σχετικά.

Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα σημείωναν και με αφορμή τη συγκεκριμένη συνάντηση ότι η Ουάσινγκτον συνεχίζει να «επενδύει» στη διεύρυνση των επαφών και της συνεργασίας με την Ελλάδα στο στρατιωτικό, οικονομικό-ενεργειακό και γεωπολιτικό επίπεδο, αξιοποιώντας τη σταθερά αρμονική σχέση με την κυβέρνηση Τσίπρα, που, παρά το αριστερό της πρόσημο, είναι επαρκώς αποτελεσματική και αξιόπιστη.

Αλλωστε, το 2018, με αποκορύφωμα τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, είναι αφιερωμένο στην ανάδειξη και τη διεύρυνση της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας και η παρουσία του «ενεργητικού» και αποτελεσματικού πρέσβη κ. Πάιατ στην Αθήνα εγγυάται το «win-win» για τις δύο συμμαχικές δυνάμεις. Το κλίμα αυτό αντεστράφη σε μεγάλο βαθμό από τη Δευτέρα, επιτρέποντας να γίνουν φανερές οι δυσαρμονίες και τα «χάσματα» που δημιουργούνται στη σχέση της κυβέρνησης με τον αμερικανικό παράγοντα.

*Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορεί το Σάββατο στα περίπτερα όλης της χώρας


Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/tria-rigmata-vazoun-telos-stis-schesis-ipa-tsipra

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »