ΤΗΝΟΣ: Τριαντάρος και Τριανταράκι - Οδοιπορικό

Για όσους πρόκειται να επισκεφθούν την Τήνο για το Πάσχα , τους προτείνουμε να την εξερευνήσουν και οπωσδήποτε να επισκεφτούν τον Τριάνταρο...

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό «ζωντανό» χωριό, µε διατηρηµένα τα παραδοσιακά του στοιχεία, αλλά και πολλά αναπαλαιωμένα σπίτια, που κατοικούν ξένοι, και εκ επιλογής Τηνιακοί. Έχει ωραία θέα, πολλές καµάρες, στενά σοκάκια και σκαλιά, ενώ ο ναός των Αγίων Αποστόλων δεσπόζει στο κέντρο του.

Το επισκευασµένο παραδοσιακό λιοτρίβι και η πηγή «λεύκες» (λόγω των δέντρων που αφθονούν στην περιοχή) προσελκύουν τους περαστικούς.

Και βέβαια να μην ξεχάσουν να κάνουν μια στάση και στο "Τριανταράκι".

Το 'Τριανταράκι' , άνοιξε για να αναβιώσει το καφενείο, ταβέρνα, κουρείο του μπάρμπα Ραφιού του Γονατά, που γνώρισε ημέρες δόξας, με χορούς, φιλίες, φάρσες, οινοποσίες και αξέχαστα γλέντια!

Στον Τριαντάρο λοιπόν, ένας λιτός χώρος, που συνδυάζει...την πατίνα του χρόνου, με σεβασμό στο παρελθόν αλλά συνάμα με σύγχρονη αισθητική και όραμα, σας περιμένει.

Το 'Τριανταράκι' αποτελεί σημείο συνάντησης από το πρωί, με καφέ, πρωινό, χειροποίητα γλυκά...Συνεχίζει με ποικιλίες, μεζέδες, σαλάτες, ρακάκι ,ουζάκι, κρασάκι...ενώ αν μείνετε μέχρι αργά, η βραδιά καταλήγει ατμοσφαιρικά με ποτάκι, συνοδεία εμπνευσμένων μουσικών επιλογών.

Εμάς μας άρεσε ιδιαίτερα, και το προσθέσαμε στα αγαπημένα μας !

Solygeiablog.com - Ν.Μ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »