Πανελλήνιες: Το δεύτερο 15ήμερο οι αιτήσεις


Νεότερη ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, σχετικά με τη συμμετοχή των υποψηφίων για τις φετινές Πανελλήνιες....
Συγκεκριμένα, η υποβολή της Αίτησης-Δήλωσης για τη συμμετοχή των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου 2018, γεγονός που μεταθέτει για αργότερα, τον συνολικό προγραμματισμό των Πανελληνίων.

Η καθυστέρηση οφείλεται στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, αλλά και την αναδιοργάνωση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ ζητούμενο παραμένει ακόμη και ο αριθμός εισακτέων ανά σχολή ή τμήμα.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι/ες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους σχετική Αίτηση-Δήλωση εντός του Μαρτίου του έτους συμμετοχής τους.

Μάλιστα για τις ακριβείς λεπτομέρειες για τις αιτήσεις συμμετοχής, το υπουργείο θα εκδώσει και νεότερη εγκύκλιο.

Στο ίδιο πάντως διάστημα (δεύτερο δεκαπενθήμερο Μαρτίου) οι υποψήφιοι/ες (μαθητές/ριες και απόφοιτοι) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, θα πρέπει να υποβάλουν τα σχετικά εξίσου τα αντίστοιχα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.

«Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι/ες για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση δεν υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση, αλλά κατευθείαν μηχανογραφικό δελτίο. Αν τυχόν επιθυμούν εισαγωγή σε Στρατό, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΑΕΝ, υποβάλλουν σχετική αίτηση στο αρμόδιο Υπουργείο και συμμετέχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Πηγή-news247.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »