Ράνια Αντωνοπούλου: Δεν παραιτούμαι - Παραμένω στη διάθεση του πρωθυπουργούΗ πάμπλουτη αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας λέει ότι θα επιστρέψει τα €23.000 που έχει εισπράξει από τους φόρους για να πληρώνει το ενοίκιό της και ζητά να κριθεί «για το έργο της»...Μετά τον σάλο που προκλήθηκε για την αποκάλυψη ότι η πάμπλουτη αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου λάμβανε €12.000 τον χρόνο ως κρατική επιδότηση για να πληρώνει το ενοίκιο του σπιτιού που διαμένει στο Κολωνάκι, η ίδια η κυρία Αντωνοπούλου έβγαλε ανακοίνωση με την οποία λέει ότι είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού.


Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας παραδέχεται κυνικά ότι έχει λάβει συνολικά 23.000 ευρώ από τα κρατικά ταμεία για να πληρώνει το ενοίκιό της και εκ των υστέρων δηλώνει ότι προτίθεται να τα επιστρέψει στο κράτος. Προκλητικά, δε, η Ράνια Αντωνοπούλου δηλώνει πως νόμιζε ότι η επιδότηση αποτελεί τμήμα της αμοιβής της!


Παραδεχόμενη εμμέσως ότι είναι «εύπορη», η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας αναφέρει ότι δεν ήρθε στην Ελλάδα για να γίνει πλουσιότερη και σημειώνει ότι έχει κινήσει τις διαδικασίες επιστροφής των χρημάτων.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Ράνια Αντωνοπούλου -παρ'ότι παραδέχεται πως είναι πλούσια, ενώ το ίδιο προκύπτει από τις δηλώσεις πόθεν έσχες και για τον σύντροφό της υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου- δεν ζητά συγγνώμη από τους πολίτες για το γεγονός ότι πήρε κρατικό χρήμα για να πληρώσει δαπάνη του δημοσίου για τη διαμονή της στο Κολωνάκι.

Με αυτά τα δεδομένα η αναφορά της κυρίας Αντωνοπούλου: «Ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο της κρίσης, που χιλιάδες κόσμος αγωνιά για την κατοικία του, το εισόδημά του, τα δάνειά του, αντιλαμβάνομαι ότι κάθε παροχή, ακόμα και νόμιμη, εξοργίζει. Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι η οικονομική μου κατάσταση, όπως αποτυπώνεται στις δηλώσεις του πόθεν έσχες, ενίσχυσε την αγανάκτηση του κόσμου» μάλλον σαν κυνική μπορεί να εκληφθεί από τους πολίτες. Η κυρία Αντωνοπούλου ζητά να κριθεί για το έργο της «και όχι από ένα θέμα το οποίο για προφανείς λόγους η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει αυτή τη χρονική στιγμή να αναγάγει σε υπ’αριθμόν ένα ηθικό ζήτημα της χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι η Ράνια Αντωνοπούλου είναι αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αλλά αυτό μάλλον οι Έλληνες το γνωρίζουν από το... έργο της.

Αναλυτικά η δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου:

Για την ορθή ενημέρωση σχετικά με το θέμα της επιδότησης ενοικίου που απασχολεί το δημόσιο διάλογο τις τελευταίες τρεις ημέρες, η κ. Αντωνοπούλου διευκρινίζει τα εξής:

Σύμφωνα με το Ν.4336/2015 που δίνει το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επιδότηση διαμονής, εφόσον δε διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία στην Αθήνα, αιτήθηκα και έλαβα ένα σημαντικό ποσό ως επιδότηση ενοικίου. Αυτήν την πρόνοια του νομοθέτη απολαμβάνουν από το 1994 όλοι οι βουλευτές που δεν έχουν έδρα την Αθήνα, χωρίς άλλες εισοδηματικές προϋποθέσεις.

Διευκρινίζω ότι ως βουλευτής Επικρατείας, κατά τη διάρκεια της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν αιτήθηκα να λάβω την εν λόγω επιδότηση, παρότι την δικαιούμουν.
Πολλούς μήνες μετά της θεσμοθέτησή της πληροφορήθηκα ότι ως εξωκοινοβουλευτικό μέλος της κυβέρνησης δικαιούμαι επιδότηση, και μάλιστα από συναδέλφους μου. Έτσι κατέθεσα αίτηση και έκτοτε έλαβα συνολικά 23.000 ευρώ για δύο χρόνια.

Από τον Αύγουστο 2017, οπότε έληξε η περίοδος για την οποία είχα αιτηθεί την επιδότηση, σταμάτησα να την λαμβάνω, καθώς δεν κατέθεσα νέα αίτηση.

Δεδομένου ότι η αντίστοιχη διάταξη για τους εκτός έδρας Βουλευτές βρισκόταν σε ισχύ ήδη από το 1994 και ακολουθείται ακόμα χωρίς ποτέ να αμφισβητηθεί, και δεδομένου ότι όλες οι ενέργειές μου ήταν σύμφωνες με τον νόμο, δεν διανοήθηκα ότι υπήρχε κάτι αμφιλεγόμενο ή μεμπτό στην επιλογή μου, καθώς η επιδότηση αποτελεί τμήμα της αμοιβής μου.

Δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου να προκαλέσω το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ούτε να προσβάλω τον ελληνικό λαό.

Έχω πλήρη επίγνωση ότι η αμοιβή μου για τις υπηρεσίες που παρέχω προέρχεται από τους κόπους του.

Ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο της κρίσης, που χιλιάδες κόσμος αγωνιά για την κατοικία του, το εισόδημά του, τα δάνειά του, αντιλαμβάνομαι ότι κάθε παροχή, ακόμα και νόμιμη, εξοργίζει.
Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι η οικονομική μου κατάσταση, όπως αποτυπώνεται στις δηλώσεις του πόθεν έσχες, ενίσχυσε την αγανάκτηση του κόσμου.

Πριν τρία χρόνια, όταν ο Αλέξης Τσίπρας με πρότεινε ως βουλευτή Επικρατείας και στη συνέχεια υπουργό, αποδέχθηκα την τιμή χωρίς δεύτερη σκέψη για το τι θα άφηνα πίσω. Όπως τότε, έτσι και τώρα φυσικά παραμένω στη διάθεση του Πρωθυπουργού.

Επειδή δεν ήρθα στην Ελλάδα για να γίνω πλουσιότερη και επειδή μοναδικό μου μέλημα ήταν πάντα να υπηρετήσω την προσπάθεια να ξεπεράσει η χώρα μου την οικονομική κρίση, δηλώνω ότι κίνησα ήδη τις διαδικασίες επιστροφής των χρημάτων.

Ζητώ από τους συμπολίτες μου να με κρίνουν για το έργο μου, όπως αποτυπώνεται στην απομείωση της ανεργίας όχι μόνο σήμερα αλλά κυρίως τα δύο πρώτα ιδιαίτερα δύσκολα χρόνια της διακυβέρνησης μας.

Με άλλα λόγια, ζητώ να κριθώ από όλους για τα αποτελέσματα της δουλειάς μου και όχι από ένα θέμα το οποίο για προφανείς λόγους η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει αυτή τη χρονική στιγμή να αναγάγει σε υπ’αριθμόν Ένα ηθικό ζήτημα της χώρας».


«Μένει η θεία μου στο σπίτι μου στη Γλυφάδα» λέει σε συνεργάτες της
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ράνια Αντωνόπουλου συνομίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ του Σαββάτου. Στη συζήτηση αυτή -σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο- ο πρωθυπουργός εξέφρασε στην αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας τη διαφωνία του με την επιλογή της να χρησιμοποιήσει κρατικό χρήμα για να επιδοτήσει τη διαμονή της σε κατοικία στο Κολωνάκι. Επίσης, ο κ. Τσίπρας μετέφερε στην κυρία Αντωνοπούλου την άποψή του ότι «δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έχει γίνει χρήση της διάταξης» για επιδότηση του ενοικίου.

Παρά την ξεκάθαρη αποδοκιμασία από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η Ράνια Αντωνοπούλου 48 ώρες μετά δεν έχει παραιτηθεί από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας.

Μάλιστα, για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι ζήτησε και έλαβε επιδότηση ενοικίου -αν και έχει δικό της διαμέρισμα στη Γλυφάδα- η κυρία Αντωνοπούλου φέρεται να λέει σε συνεργάτες της ότι στο μικρό σπίτι στη Γλυφάδα διαμένει η θεία της και... δεν θέλει να την βγάλει απ' το σπίτι! Εμμέσως πλην σαφώς δηλαδή, αντί να αναλάβει την ευθύνη για την επιλογή της να χρεώσει τον κρατικό προϋπολογισμό με τις δαπάνες για τη διαμονή της με τον σύντροφό της και επίσης νυν υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, η Ράνια Αντωνοπούλου μοιάζει σαν να ρίχνει τις ευθύνες σε μια άγνωστη και πιθανώς ανήμπορη θεία της!


Επίδομα ενοικίου €12.000 από τους φόρους των Ελλήνων στη... βασίλισσα ΡάνιαΔιαβάστε το δημοσίευμα από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής

Επίδομα στέγασης, όπως οι μη έχοντες που εμπίπτουν στις ευεργετικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, λαμβάνει η ζάπλουτη αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου. Παρότι το φυσάει το... μπικικίνι -το λέμε λαϊκά γιατί κυβερνάει η Αριστερά- και είναι για μας η δεύτερη πιο διάσημη και ίσως η πιο πλούσια Ράνια, μετά τη βασίλισσα της Ιορδανίας, η κυρία Αντωνοπούλου κατάφερε να ανακαλύψει τρόπο να εισπράττει από το ελληνικό κράτος 1.000 ευρώ μηνιαίως, παρακαλώ, για να πληρώνει το ενοίκιο για το πολυτελές σπίτι όπου διαμένει στο Κολωνάκι.

Θα ήταν το ανέκδοτο της δεκαετίας, εφάμιλλο μόνο του... ΕΚΑΣ που ελάμβανε ο κ. Μιχάλης Λιάπης, αν δεν ήταν μία ιστορία φιλάργυρης παραφροσύνης από τη μία και διάτρητης, προφανώς, διαδικασίας εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου από την άλλη.

Κι όμως, η κυρία Ράνια Αντωνοπούλου, που με τον σύζυγό της υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου θεωρούνται μακράν το πιο πλούσιο ζεύγος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με ακίνητα στο Μανχάταν και τη Γλυφάδα, πολυτελή βίλα στη Σύρο, καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα εκατομμυρίων ευρώ και εισοδήματα ύψους 450.000 ευρώ ετησίως, επιδίωξε μετά μανίας και τελικά εντάχθηκε στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για την ανθρωπιστική κρίση.Θα μπορούσε βέβαια η υπόθεση να είναι και αθώα. Η κυρία Αντωνοπούλου, επειδή είναι στο υπουργείο Εργασίας που εφαρμόζει τις πολιτικές για τους οικονομικά αδύναμους, ίσως να θέλησε απλώς, λαμβάνοντας το επίδομα στέγασης, να κάνει ένα πείραμα «συναισθηματικής προσομοίωσης». Να δοκιμάσει δηλαδή πώς μπορεί να νιώθει κάποιος που παίρνει αυτά τα περίφημα επιδόματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ! Αλλά μόνο περί πειράματος δεν πρόκειται. Η υπουργός από το... Αμέρικα, καθότι μέχρι να αναλάβει το υπουργικό χαρτοφυλάκιο ήταν μόνιμη κάτοικος Νέας Υόρκης, έχει ενθυλακώσει νόμιμα και ωραία (αλλά και ηθικά;), από το 2015 μέχρι τώρα ένα σημαντικό ποσό κάποιων δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν η ίδια η υπουργός που αναζήτησε επίμονα και φορτικά τρόπο ώστε να πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο την παραμονή της στην Αθήνα. Είχε δώσει προς τούτο ρητή εντολή σε συνεργάτες της να ξεσκονίσουν κάθε νομική δυνατότητα που να δικαιολογεί ένα επίδομα ώστε να μην επιβαρύνεται η ίδια με το ενοίκιο. Ετσι, μερικούς μήνες μετά την υπουργοποίησή της κατατέθηκε η σχετική αίτηση, η οποία και εγκρίθηκε, με αποτέλεσμα εκτός του παχυλού υπουργικού μισθού της, που φτάνει τις 6.000 ευρώ, να λαμβάνει από το ταμείο του υπουργείου Εργασίας και το επιπλέον χιλιαρικάκι.

Τι κι αν πρόκειται για το ίδιο ταμείο που οφείλει να καλύψει ανάγκες στέγασης και σίτισης για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη (μόνο για τη σίτιση έχουν υποβληθεί 293.000 αιτήσεις!);

Η φιλότιμη αναζήτηση στα κείμενα των διατάξεων που νομιμοποιούν πρόσθετες δαπάνες για μόνιμη διαμονή υπουργών/βουλευτών δεν μπόρεσε να διαφωτίσει τους ακριβείς λόγους για την παροχή επιδόματος. Οι νόμοι που επικαλούνται οι αποφάσεις για την πληρωμή του ενοικίου της υπουργού και αναφέρονται στη δημοσιονομική διαχείριση και στην ανθρωπιστική κρίση δυστυχώς δεν δίνουν επαρκή σχετική πληροφόρηση - όχι ότι έχει σημασία, αλλά για τους τύπους και κυρίως την περιέργεια για το πώς λειτουργεί το Δημόσιο.Μεταξύ διατάξεων, άρθρων, προσθηκών και τροποποιήσεων, η αναπληρώτρια υπουργός αιτήθηκε το επίδομα κάνοντας χρήση του Ν. 4336/2015, που προβλέπει: «Η καταβολή που προβλέπεται στην 6701/27.12.1994 (Α’ 234) απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, όπως εκάστοτε τροποποιείται και ισχύει, εφαρμόζεται και για τα μέλη της Κυβέρνησης και τους Υφυπουργούς που δεν έχουν τη βουλευτική́ ιδιότητα. Με απόφαση του υπουργού́ Οικονομικών δύναται να ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης. Η σχετική δαπάνη βαρύνει τις πιστώσεις του οικείου Υπουργείου. Η ως άνω διάταξη ισχύει από 1.2.2015». Η διάταξη δηλαδή που επεξέτεινε και στους υπουργούς τη χορήγηση επιδόματος που ισχύει για τους βουλευτές άρχισε να ισχύει αναδρομικά αμέσως μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »