Ετοιμάζουν τα τρακτέρ οι αγρότες της Πελοποννήσου;


Έντονη φημολογία υπάρχει τις τελευταίες μέρες μετά και την περίοδο των εορτών, ότι οι αγρότες του Συντονιστικού από όλη την Πελοπόννησο ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις...

Τα τελευταία μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί ή αναμένεται να ψηφιστούν το επόμενο διάστημα, θεωρούν ότι ουσιαστικά αποτελούν την ταφόπλακα της ελληνικής αγροτιάς και συγκεκριμένα αντιδρούν στα εξής:
-Να μπει τέλος στις ανοιχτές τιμές. Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα
–Όχι στην αισχροκέρδεια μιας χούφτας εμπόρων και βιομηχάνων που πωλούν 5-10 φορές ακριβότερα τα προϊόντα, τα οποία αγοράζουν σε ιδιαιτέρως φθηνές τιμές από γεωργούς και κτηνοτρόφους.
-Μείωση του κόστους παραγωγής σε μέσα και εφόδια. Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ στα χωράφια και το πράσινο τέλος στο νερό, να είναι αφορολόγητο το πετρέλαιο κ.λπ.
–Να υπάρχει ακατάσχετο τραπεζικών λογαριασμών 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να μη γίνεται κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού, στάνης.
-Αφορολόγητο ατομικό ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης και η φορολόγηση να γίνεται με βάση το πραγματικό εισόδημα.
–Να μην ισχύσουν οι υπέρογκες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ.

Σε συνεννόηση με τους αγρότες της υπόλοιπης χώρας αναμένεται τις επόμενες μέρες να οριστικοποιήσουν τις ημερομηνίες κινητοποιήσεων με ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και κοινής καθόδου στην Αθήνα.

ΠΗΓΗ-moriasnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »