ΕΑΣ Κιάτου: Δίνουμε υπεραξία στα προϊόντα μας με τυποποιητήριο


Δημιουργική και εποικοδομητική αναμένεται να είναι η νέα χρονιά για την Ένωση Κιάτου, καθώς προχωρά σε σημαντικές παρεµβάσεις που θα δώσουν μεγαλύτερη στήριξη στους παραγωγούς της περιοχής....

Κύρια κατεύθυνση της Ένωσης, η εξωστρέφεια και το επιχειρείν.
Οι βάσεις είναι άλλωστε στέρεες. Με παρέμβαση της, η Ένωση αγόρασε από τους παραγωγούς, σε υψηλή τιµή, φασόλια βανίλιες Φενεού, για πρώτη φορά τυποποιήθηκε το προϊόν, και ήδη ξεκινά η διανομή του σε σούπερ µάρκετ σε όλη την Ελλάδα. Η Ένωση Κιάτου έρχεται να κάνει άλλο ένα αποφασιστικό βήμα, µε την κατασκευή τυποποιητηρίου στον Φενεό µέσω του LEADER. Η αξιοποίηση των προγραµµάτων δεν σταµατά εδώ, καθώς ήδη έχει καταθέσει φάκελο στο µέτρο της μεταποίησης, προκειμένου να προχωρήσει στη δημιουργία τυποποιητηρίου ελαιόλαδου.

Κ. Παπαβασιλείου: Έτσι αντιμετωπίζει η ΕΑΣ τα προϊόντα της περιοχής μας


Σε δηλώσεις του στο MoriasNews ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κ. Παπαβασιλείου μεταξύ των άλλων σημείωσε: «Μετά από πολλά χρόνια καταφέραμε να είμαστε στο τελευταίο στάδιο της άδειας στον ιδιόκτητο χώρο μας στο Μεσινό για τυποποιητήριο στα φασόλια βανίλιες Φενεού και στη φάβα. Η κατασκευή θα ενταχθεί στο πρόγραμμα LEADER. Με ό,τι αυτό σημαίνει για τους παραγωγούς, τον τουρισμό ευρύτερα της περιοχής, τις θέσεις εργασίας και την υπεραξία του προϊόντος. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, του χρόνου τέτοια εποχή θα είμαστε έτοιμοι με το χώρο. Συνάμα μέσα από τον τομέα της τυποποίησης, μιλάμε και για τυποποιητήριο λαδιού στις εγκαταστάσεις μας στο Κιάτο. Και μέσα στην επόμενη τριετία «τρέχουμε» προγράμματα που έχουν να κάνουν με τα ανάλογα εργαλεία που είναι απαραίτητα και που αφορούν το προϊόν του ελαιολάδου. Θεωρώ ότι είναι ένα δείγμα για το πώς αντιμετωπίζει η ΕΑΣ Κιάτου τα προϊόντα της περιοχής μας».

ΠΗΓΗ-moriasnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »