Δεν νοιάζονται για τα σπίτια, αλλά για το πολιτικό κόστος από τους πλειστηριασμούς


Οι εικόνες στα πρωτοδικεία της χώρας με τις αντιδράσεις οργανώσεων, κομμάτων και πολιτών, τα επεισόδια και οι συγκρούσεις με την αστυνομία για τους πλειστηριασμούς κατοικιών αποτελούσαν σοβαρό πλήγμα στο φιλολαϊκό προφίλ, που αρέσκονται να επιδεικνύουν οι κυβερνώντες...

Το κυριότερο ήταν πως θύμιζαν σε όλους το σύνθημα του Αλέξη Τσίπρα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Σκέφτηκαν πως δεν υπάρχει πολιτικό όφελος, αν με το ένα χέρι δίνεις επιδόματα, μερίσματα και να κληρώνεις αποδείξεις και με το άλλο παίρνεις το σπίτι ενός πολίτη. Έτσι, αποφάσισαν με τη βοήθεια και της τρόικας, να κρύψουν το επικοινωνιακό πρόβλημα που έρχεται ως συνέπεια των πλειστηριασμών κάτω από το... χαλί, μακριά από τα μάτια της κοινής γνώμης και να περιορίσουν το πολιτικό κόστος, που προκαλούσαν οι εικόνες στα πρωτοδικεία. Γιατί το βασικό πρόβλημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ δεν είναι οι πλειστηριασμοί κατοικιών, αλλά οι πολιτικές συνέπειες και οι επιπτώσεις στη δημοτικότητα της κυβέρνησης.

Βρήκαν τη λύση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με ταυτόχρονη κατάργηση των κανονικών πλειστηριασμών στα πρωτοδικεία, ώστε να γίνονται αθόρυβα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Νομίζω όμως πως η κυβέρνηση συμπεριφέρεται ως στρουθοκάμηλος που κρύβει το κεφάλι μέσα στην άμμο, γιατί νομίζει πως έτσι μπορεί να αποφύγει το πολιτικό κόστος των χιλιάδων πλειστηριασμών και της προεκλογικής εξαπάτησης των πολιτών.

Κάθε μήνα έχει προγραμματιστεί να διεξάγονται 1.000 πλειστηριασμοί, αριθμός που θα αυξηθεί τους τελευταίους μήνες του 2018, ώστε μέσα στο χρόνο πάνω από 14.000 ακίνητα να έχουν περάσει στις τράπεζες.

Όλη αυτή η διαδικασία που θα εξελιχθεί σε τραγωδία για χιλιάδες απλούς ανθρώπους που θα χάσουν το σπίτι τους και δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητη, όπως δεν πέρασε σε κανένα κράτος του κόσμου. Το στίγμα για τον... αριστερό ΣΥΡΙΖΑ θα τον ακολουθεί και το κόστος θα πληρωθεί στις εκλογές.

Ωστόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν και αυτές τις διατάξεις. Όχι γιατί συμφωνούν ή διαφωνούν -άλλωστε δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν το πολυσέλιδο νομοσχέδιο - άλλα απλά γιατί θέλουν να παραμένουν στην εξουσία και στην καρέκλα τους.

Που θα ξαναβρούν τέτοιο μισθό;


Ανδρέας Κωνσταντάτος-The Caller.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »