Οι Ολυμπιονίκες είπαν το πρώτο...«Take Me Home»

Στο Βρετανικό Μουσείο πραγματοποιήθηκε η πρώτη παράσταση διαμαρτυρίας για την επιστροφή της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς....

Ολυμπιονίκες σε συνεργασία με γνωστό Οίκο Υψηλής Ραπτικής, ο οποίος είχε επιμεληθεί την ένδυση, είπαν εκεί το πρώτο «Take Me Home», ενώ τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν ανάλογες παραστάσεις και σε άλλα μουσεία.

«Μπαίνοντας στο Βρετανικό Μουσείο ένιωσα δέος. Τα αρχαία ελληνικά γλυπτά βρίσκονται σε περίοπτη θέση και αποτελούν αντικείμενα θαυμασμού από εκατομμύρια ανθρώπους. Ελπίζω αυτή η καμπάνια να στεφθεί με επιτυχία και εμείς, ως αθλητές, να βάλουμε ένα λιθαράκι για την επιστροφή των γλυπτών στην Ελλάδα», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη.

Μαζί με την ασημένια Ολυμπιονίκη του πόλο βρέθηκε και η συναθλήτριά της στη «θρυλική» ομάδα του 2004, η Εύη Μωραϊτίδου. «Εμείς ως Ολυμπιονίκες θα προσπαθήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε το διεθνές αθλητικό κίνημα. Ένα μεγάλο κομμάτι από την αρχαία ελληνική κληρονομιά βρίσκεται σε μουσεία στο εξωτερικό. Κάποια από αυτά τα γλυπτά έχουν άμεση σχέση με τον αθλητισμό, τους αρχαίους Ολυμπιακούς, αλλά και άλλους αθλητικούς αγώνες», τόνισε η αντιπρόεδρος του ΣΕΟ και ασημένια Ολυμπιονίκης της Αθήνας.

Η εκδήλωση είχε μεγάλη απήχηση σε εκπροσώπους της Ομογένειας του Λονδίνου, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν από την πρωτοβουλία.


ΠΗΓΗ-Η Καθημερινή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »