Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προειδοποιεί: Αυτό που θα συμβεί στη χώρα... δεν θα έχει προηγούμενο!


Με σύνθημα «η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό. Δεν πωλείται. Δεν ιδιωτικοποιείται» κάτοικοι και φορείς της Δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην πώληση των πλέον σύγχρονων ατμοηλεκτρικών σταθμών της Μελίτης και της Μεγαλόπολης...
 
Παρόν στην κινητοποίηση και ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος υποστηρίζοντας το δίκαιο, όπως είπε, αίτημα όλων για δημόσια ΔΕΗ και ενέργεια. Για άλλη μια φορά ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης επανέλαβε την πρόθεση του ιδίου και των περιφερειακών συμβούλων για παραίτηση από το αξίώμα τους» δημιουργώντας όπως είπε «θεσμικό πρόβλημα εάν πωληθούν λιγνιτικές μονάδες και ορυχεία τής ΔΕΗ».

Υπογράμμισε δε ακόμα ότι θα μπορούσαν οι πολίτες της δυτικής Μακεδονίας να μην λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία, καλώντας τους όλους να μείνουν ενωμένοι μέχρι το τέλος.Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης ανέφερε πως «αάν προχωρήσει η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε λίγο καιρό θα μιλάμε για την δημιουργία περιοχών στην Φλώρινα και την Μεγαλόπολη που θα μοιάζουν σαν αυτές στο Μαντούδι της Εύβοιας».

«Εάν προχωρήσει η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε λίγο καιρό θα μιλάμε για τη δημιουργία περιοχών στην Φλώρινα και την Μεγαλόπολη που θα μοιάζουν σαν αυτές στο Μαντούδι της Εύβοιας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας σε συγκέντρωση εργαζομένων και πολιτών στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας που οργάνωσε το περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο εναντίον της πώλησης λιγνιτικών μονάδων.

«Κανένας Σταθάκης η Τσίπρας δεν έχει δικαίωνα να προχωρήσει σε μια τέτοια αποεπένδυση της ΔΕΗ», τόνισε ο Γιώργος Αδαμίδης και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν σκληρές αντιδράσεις όταν το νομοσχέδιο έρθει προς ψήφιση στη Βουλή. «Αυτό που θα συμβεί στη χώρα όταν θα ΄ρθει το νομοσχέδιο της πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ δεν θα ΄χει προηγούμενο, όχι μόνο από τούς εργαζόμενους της επιχείρησης αλλά και από άλλους κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους».

ΠΗΓΗ-The Caller.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »