“Ακέφαλος” ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου για άλλη μια φορά


Η τελευταία απόπειρα του Φορέα να συνεδριάσει στην Τρίπολη (Παρασκευή απόγευμα), εξελίχθηκε σε…κωμικοτραγική παράσταση...
Και ενώ απαρτία δεν υπήρξε, συνέβησαν ουκ ολίγα γεγονότα, που μόνο θλίψη προκάλεσαν.

Ο κάθε αυτοδιοικητικός, έλεγε το κοντό και το μακρύ του, ο κάθε θεσμικός, μετέφραζε τα πράγματα όπως αυτός ήθελε, ο κάθε δήμαρχος, αναλάμβανε πρωτοβουλίες ή έβγαζε συμπεράσματα.

Μετά τις..φωνασκίες, μετά τις λεκτικές αντιπαραθέσεις, μετά την γενικευμένη σύγχυση και μετά την αδυναμία συνεννόησης, κάποιοι αποχώρησαν (δήμαρχοι Τρίπολης, Κορίνθου, Άργους, Β. Κυνουρίας κλπ), ενώ κάποιοι άλλοι (πχ δήμαρχος Πύλου), ανέβηκαν στο προεδρείο, για να συνεχίσουν τις διαδικασίες, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο κώδικας.

Η πρόταση για να δεχθεί την θέση του προέδρου, ο τέως δήμαρχος Σπάρτης, κ. Σταύρος Αργειτάκος, αντιμετωπίστηκε απ΄τον τελευταίο, θετικά, ωστόσο, την αρνήθηκε ευγενικά, αφού όπως δήλωσε, επιθυμεί η πρόταση υποψηφιότητας, να γίνει αποδεκτή από μεγαλύτερο αριθμό συμβούλων και κάτω από άλλες συνθήκες και όχι σαν αυτές της Παρασκευής.

Τελικά, οι παρόντες, αποφάσισαν όπως βγει μετά τα Χριστούγεννα, νέα πρόσκληση συνεδρίασης, για να εκλεγεί προεδρείο στον…ακέφαλο ΦΟΔΣΑ, χωρίς και αυτό να είναι σίγουρο, λόγω πιθανών προσφυγών στην Αποκεντρωμένη, για ακύρωση των διαδικασιών της Παρασκευής.

* Όσο δεν στελεχώνεται το προεδρείο του ΦΟΔΣΑ, τόσο μένει σε εκκρεμότητα και το θέμα λήψης απόφασης για την υλοποίηση-σύμφωνα με το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης αυτού και της Περιφέρειας- των έργων της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων που περιλαμβάνονται στον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ Πελ/σου.

* Ο ΦΟΔΣΑ θα πρέπει να εξουσιοδοτήσει μέλος του δ.σ. για την υπογραφή της σύμβασης, θα πρέπει να εξουσιοδοτήσει τον νομικό του σύμβουλο για το χειρισμό αυτών των θεμάτων, ενώ, βέβαια, θα πρέπει και να ορίσει μέλη (και αναπληρωματικά) στην επιτροπή παρακολούθησης που είναι να δημιουργηθεί.

* Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες νομικές εκκρεμότητες. Υπάρχουν προσφυγές σε διάφορα δικαστήρια, ενώ έχει προκύψει και γνωστοποίηση πράξης του Ε Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία, θα πρέπει να εμπλουτιστεί με περαιτέρω στοιχεία, ο φάκελλος με την επίμαχη προγραμματική σύμβαση, ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον ΦΟΔΣΑ.

www.ert.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »