Υπάρχει ελπίδα;


Φέτος τα Χριστούγεννα δεν είναι σαν όλα τα προηγούμενα. Ειδικά φέτος οι γιορτές είναι για τους συμπολίτες μας οικονομικά πιο δυσχερείς...


Οι επιπλέον φόροι, η επιβάρυνση του όλου του χρόνου με τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, η ανασφάλεια που εντείνεται περισσότερο, κάνει όλους εμάς πλέον να έχουμε χάσει αυτό που κάποτε αισθανόμασταν. Τις γιορτές των Χριστουγέννων και την αυτοπεποίθησή μας.

Υπάρχει ελπίδα; Αναρωτιόμαστε. Φυσικά και υπάρχει και αλίμονο αν πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει και το βάλουμε κάτω και τα παρατήσουμε όλα στην μοίρα τους, και πούμε «ότι κάτσει» . Όχι δεν πρέπει έτσι να αισθανόμαστε. Ελπίδα υπάρχει και η ελπίδα θα έρθει μόνο αν όλοι μας πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις. Μόνο αν δεν περιμένουμε από τους άλλους να μας βοηθήσουν αλλά να προσπαθήσουμε με τις δικές μας δυνάμεις, θα πετύχουμε το ακατόρθωτο. Να ξεφύγουμε από την μιζέρια, την και τον οικονομικό μαρασμό που ζούμε. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε και την χώρα και τους εαυτούς μας καλύτερους.

Είναι εύκολο; Όχι φυσικά και δεν είναι. Τι είναι όμως εύκολο σήμερα; Σε όλα χρειάζεται να προσπαθήσουμε ότι και αν κάνουμε. Να καταβάλουμε δυνάμεις, μυαλό , σκέψη , ιδέες και προτάσεις για κάτι καλύτερο. Με ενότητα , αλληλεγγύη και αγάπη μπορούμε αν θέλουμε τουλάχιστον να είμαστε χαμογελαστοί.

Εάν εμείς όλοι καταφέρουμε και δείξουμε έναν άλλον εαυτό μια διαφορετική συμπεριφορά τότε υπάρχει ελπίδα να συμπαρασύρουμε και τους άλλους, εκείνους που υποτίθεται ενδιαφέρονται για εμάς, αλλά που ποτέ δεν κάνουν το παραμικρό παρά μόνο στα λόγια.


Υπάρχει ελπίδα, γιατί ευτυχώς υπάρχουν εξαιρέσεις και στο χέρι μας είναι τις εξαιρέσεις αυτές να τις διακρίνουμε που υπάρχουν και να συμπορευτούμε μαζί τους, γιατί μόνο έτσι, όλοι μαζί θα μπορέσουμε κάτι να κάνουμε για εμάς κυρίως όμως για τα παιδιά μας.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής-The Caller.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »