Σε πλειστηριασμό η «αριστερή» συνείδηση του Αλέξη


Θα περίμενα πραγματικά από μια αριστερή κυβέρνηση με κοινωνικές ευαισθησίες, που λέει ότι διαθέτει, να διαπραγματευτεί ξανά το μεγάλο πρόβλημα των πλειστηριασμών κατοικιών, με τους δανειστές σ’ αυτή την αξιολόγηση...


Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Θα περίμενα να έχει καλέσει τους τραπεζίτες, να χτυπήσει το χέρι του ο πρωθυπουργός στο τραπέζι και να τους φωνάξει «βρείτε λύσεις χωρίς πλειστηριασμούς».

Αντί όλων αυτών, έκλεισε άρον άρον την αξιολόγηση, χωρίς διαπραγμάτευση, για να κάνει το «καλό παιδί» στους δανειστές και για δικούς του κομματικούς και εκλογικούς λόγους. Σε άλλες αξιολογήσεις καθυστερούσε επί μήνες τις συζητήσεις, απλά για να δείξει ότι διαπραγματεύεται, προκαλώντας ζημιά και φρενάροντας την οικονομία. Σ’ αυτή που κρίνονται τα σπίτια των Ελλήνων, που έτυχε και πήραν ένα δάνειο στην εποχή της ευημερίας, η αριστερή συνείδηση του Αλέξη έκλεισε τα μάτια.

Ούτε λέξη, ούτε πρόταση, ούτε νύξη στους δανειστές.

Αντίθετα ο Αλέξης Τσίπρας, ο μεγάλος διαπραγματευτής και επαναστάτης, από το σύνθημα που φώναζε στους δρόμους «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», τώρα έχει φτάσει στο σημείο να υποστηρίζει ότι προηγούνται οι τραπεζίτες έναντι των ιδιοκτητών, επικαλείται, μάλιστα, τις ανάγκες των τραπεζών -αποφυγή νέας ανακεφαλαιοποίησης- για να πείσει τους Έλληνες, ότι οι πλειστηριασμοί είναι αναγκαίοι.

Και να πει κανείς ότι δεν υπάρχουν λύσεις... Κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες είχαν το πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» και άλλες χώρες πέρασαν από κρίσεις και το έλυσαν χωρίς να προσφύγουν σε «καταιγίδα» πλειστηριασμών, χωρίς να χάσουν τα σπίτια τους οι ιδιοκτήτες, που δεν μπορούσαν να πληρώσουν, χωρίς δάκρυα και αίμα.

Μπροστά στο νέο δράμα που θα ζήσουν χιλιάδες Έλληνες, ο ίδιος και η κυβέρνηση του επιχειρούν να κοροϊδέψουν πάλι τους ψηφοφόρους, ότι τάχα υπάρχει συμφωνία με τις τράπεζες για την αποφυγή πλειστηριασμών μικρής αξίας ακινήτων. Καμιά συμφωνία δεν υπάρχει αν δεν περάσει από τη Βουλή ή αν οι τράπεζες δεν εκδώσουν οι ίδιες δεσμευτικές ανακοινώσεις.

Οι χώρες όμως, που έδωσαν λύσεις στο πρόβλημα τους, δεν ευτύχησαν, όπως η δική μας, να έχουν «αριστερή» κυβέρνηση, όπως αυτοαποκαλείται, που να διαθέτει μάλιστα κοινωνικές ευαισθησίες, δεν είχαν έναν πρωθυπουργό που μοιράζει μερίσματα, κληρώνει λοταρίες και παρουσιάζεται ως ο συμπαραστάτης φτωχών και των αδυνάτων.

Και πολύ περισσότερο δεν είχαν έναν πρωθυπουργό, που είπε και λέει συνεχώς τόσα ψέματα.

The Caller.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »