Άλλη μία κτηνωδία στην χωματερή της Καλλιθέας Λουτρακίου

Αν μπορείτε βοηθήστε...
Στο κτηνιατρείο της Άρτεμης Σαμανδούρου μεταφέρθηκε νωρίτερα σήμερα το πτώμα ενός σκύλου που βρέθηκε στην χωματερή που είναι κοντά στην Καλλιθέα του Λουτρακίου στην Κορινθία το οποίο και εντόπισε τυχαία η Αφροδίτη Τσουκαλά καθώς τάιζε τα σκυλιά που ζουν εκεί.
Η Κυριακή Τσώτου, η γυναίκα που τους τελευταίους μήνες μαζί με τους λιγοστούς φιλόζωους κάνει μεγάλη προσπάθεια για τη φροντίδα των εκατοντάδων εξαθλιωμένων αδέσποτων,εξηγεί μέσω faebook ότι η εθελόντρια είδε τις τρύπες στο σώμα του θηλυκού, που όμως δεν έμοιαζαν με δαγκωματιές και έτσι υποψιάστηκε τι συνέβη, Φυσικά τα δεκάδες σκάγια φάνηκαν στις ακτινογραφίες.
Η σκυλίτσα είχε τέσσερα κουτάβια που τώρα κινδυνεύουν ακόμα περισσότερο....
Αν μπορείτε βοηθήστε...

Αν μπορείτε να βοηθήσετε τα ζώα της περιοχής που υποφέρουν κυρίως εξαιτίας των ανθρώπων καλέστε την Κυριακή Τσώτου στο τηλέφωνο 6933490614 ή επικοινωνήστε με τους εθελοντές μέσω facebook από τη σελίδα τους "Ζώα χωματερής Λουτρακίου - ελπίδα βγαλμένη απ τα σκουπίδια"


Η κατάσταση με τα σκυλιά εκεί ήρθε στη δημοσιότητα μετά την έκκληση που έκανε το www.zoosos.gr τον περασμένο Σεπτέμβριο με την διάσωση ενός άρρωστου σκυλιού το οποίο τελικά δεν το πρόλαβαν ζωντανό.
Η γυναίκα που πρωτοπήγε εκεί και διαπίστωσε την ύπαρξη και άλλων άρρωστων και διψασμένων σκυλιών, όπως ακριβώς συμβαίνει στις περισσότερες περιοχές της χώρας και εκεί μέσα στα σκουπίδια ζουν για όσο αντέξουν τα σκυλιά τα οποία συνηθίζουν να εγκαταλείπουν για να βρίσκονται μακριά από τις κατοικημένες περιοχές.
Η κ. Τσώτου μαζί με με μερικούς ακόμα ουσιαστικά ευαισθητοποιημένους φιλόζωους απο τον περασμένο Σεπτέμβριο αναζητά τρόπους για να κοινητοποιήσουν τις αρχές να ασχοληθούν με την φροντίδα περίπου 150 σκυλιών, που ζουν σε αυτήν την τεράστια έκταση, ή να προσφέρουν τροφές και φάρμακα .
Όπως μαςείπε τα περισσότερα από αυτά τα σκυλιά δεν πλησιάζουν τους ανθρώπους και απομακρύνονται αμέσως γι' αυτό και χωρίς εξοπλισμό και γνώσεις είναι πολύ δύσκολο να τα πιάσουν για να στειρώσουν τα υγιεί και να περιθάλψουν τα άρρωστα
Αν δεν βρεθούν εθελοντές και γνώστες στην διαχείριση των αδέσποτων ώστε το βάρος της φροντίδας των σκυλιών εκεί να επιμεριστεί τα ζώα θα γεννιούνται εκεί και θα πεθαίνουν εκεί αβοήθητα, "Οι λιγοστοί που νοιαζόμαστε έχουμε τα σπίτια μας γεμάτα με ζώα που επίσης βρήκαμε στον δρόμο και φροντίζουμε" μας εξήγησε η κ. Τσώτου

ΠΗΓΗ:www.zoosos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »