Όλο το ΚΥΣΕΑ γνώριζε για τον μεσάζοντα


Έγγραφα - ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι το ΚΥΣΕΑ γνώριζε την εμπλοκή του μεσολαβητή από το Κιλκίς στη συμφωνία για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2017, διευρύνουν τον κύκλο των ερωτημάτων για την υπόθεση των βλημάτων...
Σύμφωνα με «Τα Νέα», στο ανώτατο κυβερνητικό όργανο Εξωτερικών και Αμυνας υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, «προξενητής» ήταν με εισήγησή του ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος με την οποία ζητούσε να εγκριθεί η επίμαχη συμφωνία.

«Όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ ήξεραν ότι υπάρχει ο Βασίλης Παπαδόπουλος», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, καταθέτοντας χθες στη Βουλή την εισήγηση Καμμένου, ενώ συμπλήρωσε με έμφαση πως αυτός είναι ο λόγος που ο υπουργός Εξωτερικών απειλεί και καθυβρίζει όταν του ζητούν πρόσβαση στα αδιαβάθμητα έγγραφα.

Όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο, ο Πάνος Καμμένος τον Μάρτιο του 2017 εισηγήθηκε στο ΚΥΣΕΑ το σχέδιο της διακρατικής συμφωνίας, το οποίο εγκρίθηκε - και συνυπογράφηκε τελικώς τρεις μήνες αργότερα ανάμεσα την αρμόδια Γενική Διεύθυνση του ΓΕΕΘΑ και τον Βασίλη Παπαδόπουλο.

«Εισηγούμαστε την έγκριση του Σχεδίου Συμφωνίας, που υποβάλλεται ακολούθως ως αναπόσπαστο μέρος του παρόντος», αναφέρει ρητά στην εισήγησή του στο ΚΥΣΕΑ ο υπουργός Αμυνας, «επιβάλλοντας» ουσιαστικά τον Β. Παπαδόπουλο ως αναπόσπαστο κομμάτι της συμφωνίας.

Είχε προηγηθεί, από τις 23 Φεβρουαρίου, η υπογραφή του σχεδίου της συμφωνίας ανάμεσα στο Πεντάγωνο και τον μεσολαβητή, όπου φαίνεται ξεκάθαρα πως αντισυμβαλλόμενος του ελληνικού κράτους είναι η εταιρεία Ολυμπιακή Βιομηχανία με την υπογραφή του Β. Παπαδόπουλου ως εκπροσώπου των Σαουδαράβων.

«Πριν τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που πήρε την απόφαση για τη δήθεν διακρατική συμφωνία όλα τα μέλη του ήξεραν ότι υπάρχει Παπαδόπουλος», τόνισε απο το βήμα της Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος, καταθέτοντας την έγγραφη εισήγηση Καμμένου.

«Τα ήξερε όλα αυτά ο κ. Κοτζιάς, γι' αυτό μας απειλεί και μας καθυβρίζει κάθε ημέρα» τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, δηλώνοντας προσβεβλημένος από τις απαράδεκτες - όπως τις χαρακτήρισε - ανακοινώσεις του υπουργού Εξωτερικών.
in.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »