Μέτρα για την ασφάλεια των συμβολαιογράφων-Πηγές ΥΠΟΙΚ: Θα κάνουμε τα πάντα για να γίνουν πλειστηριασμοί


Ανακοινώθηκαν από τους Στ. Κοντονή, Ν. Τόσκα και Δ. Λιάκο - Πηγές ΥΠΟΙΚ: Θα κάνουμε τα πάντα για να γίνουν πλειστηριασμοί...

Την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ασφάλεια των συμβολαιογράφων και τη διασφάλιση της διενέργειας των πλειστηριασμών, ανακοίνωσαν σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με το Δ.Σ. του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και σε όποιες άλλες πόλεις κριθεί αναγκαίο, ενώ σχεδιάζεται αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου, έτσι ώστε για αδικήματα όπως η απειλή και η διατάραξη οικιακής ειρήνη σε βάρος συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς να προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη και όχι δίωξη κατ' έγκληση, όπως ισχύει σήμερα.
Κατά τη σύσκεψη τονίστηκε το ενδεχόμενο για βελτιώσεις στη διαδικασία των πλειστηριασμών, το προσεχές διάστημα

Πηγές ΥΠΟΙΚ: Θα κάνουμε τα πάντα για να γίνουν πλειστηριασμοί

Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να γίνουν οι πλειστηριασμοί και να μην κρύβονται πίσω από επιθέσεις κατά συμβολαιογράφων οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, επισημαίνουν πηγές από το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρουν, «η υποχρέωση να πληρώνουν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές τα χρέη τους στις τράπεζες είναι σταθερή θέση της κυβέρνησης και φυσικά και του υπουργού Οικονομικών».

Και προσθέτουν ότι «στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα μέτρα που χρειάζονται».

ΠΗΓΗ- Το Βήμα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »