Στην τελική ευθεία η μάχη για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς


Στην τελική ευθεία μπαίνει από την ερχόμενη εβδομάδα η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της ηγεσίας για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς....

Στην τελική ευθεία μπαίνει από την ερχόμενη εβδομάδα η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της ηγεσίας για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, καθώς τη Δευτέρα αναμένεται το δεύτερο ντιμπέιτ με όλους τους υποψηφίους, ενώ την Κυριακή 12 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος γύρος των εκλογών.

Μετά από μια περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας οι υποψήφιοι αναλώθηκαν σε διαδικαστικά ζητήματα, τον τελευταίο μήνα τα πάθη και οι πολιτικές κόντρες «φούντωσαν» αναφορικά με δύο κυρίως άξονες. Ο πρώτος, εξ αφορμής της απόφασης της κ. Γεννηματά και του κ. Θεοδωράκη να παραμείνουν οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες και μετά τις εσωκομματικές εκλογές (ΔΗΣΥ και Ποτάμι), μια απόφαση που επανέλαβαν και στο ντιμπέιτ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα.

Η ηγεσία του Ποταμιού υποστήριξε ότι οι δύο Κ.Ο. θα λειτουργούν υπό την καθοδήγηση της νέας ηγεσίας, ωστόσο θα παραμείνουν ξεχωριστές, σεβόμενοι το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015, το ΠΑΣΟΚ «έδωσε» τον Σταύρο Θεοδωράκη λέγοντας ότι ο τελευταίος δεν ήθελε τη συνένωση, ενώ οι εξωκοινοβουλευτικοί Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Ραγκούσης και Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασαν τη διαφωνία τους και κατήγγειλαν τις ηγεσίες των δύο κομμάτων ότι έλαβαν μόνοι τους τη σχετική απόφαση.

Το δεύτερο, και σαφώς ουσιαστικότερο, ζήτημα αντιπαράθεσης αφορά την πολιτική και ιδεολογική κατεύθυνση που θα πρέπει να έχει ο νέος φορέας αλλά και τις πιθανές κυβερνητικές συνεργασίες. Και εδώ, με το δίλημμα «Αριστερά ή Δεξιά» να επικρέμαται πάνω από τους υποψηφίους, οι εννέα επίδοξοι μνηστήρες έχουν δώσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το στίγμα των προθέσεων τους.

Εν τω μεταξύ, νέες δημοσκοπήσεις είδαν την τελευταία εβδομάδα το φως της δημοσιότητας, οι οποίες δείχνουν προβάδισμα της Φώφης Γεννηματά και μάχη για τη δεύτερη θέση ανάμεσα στον Γ. Καμίνη, τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Σε κάθε περίπτωση, καθοριστικός παράγοντας για το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι το ποσοστό της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία που θα γίνει -εκτός απροόπτου- σε δύο γύρους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »