Το Κέντρο Νέων Κορινθίας θα επαναλειτουργήσει ως πολυχώρος πολιτισμού


Το Κέντρο Νέων Κορινθίας θα επαναλειτουργήσει ως πολυχώρος πολιτισμού...

Το 2002 , σχεδόν στο τέλος της νομαρχιακής θητείας του Άγγελου Μανωλάκη, ιδρύεται το «Κέντρο Νέων Κορινθίας» (ΚΝΚ) ως εταιρεία ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που βασικά χρηματοδοτείται από την Νομαρχία Κορινθίας. Στην εταιρεία συμμετέχει με ένα μικρό ποσοστό ο δήμος Κορινθίων με την δωρεάν παροχή 2 διαμερισμάτων του για την φιλοξενία ευρωπαίων εθελοντών και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Νεολαίας Κορινθίας(ΝΟ.ΣΥ.Ν.).

Το ΚΝΚ ελεγχόταν από Διοικητικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο που υποδείκνυε η Νομαρχία ( Νομάρχης Κορινθίας 2003 – 2010 Νίκος Ταγαράς) . Για την εύρυθμη λειτουργία του υπήρχε διευθυντής , δύο υπάλληλοι και κάποιοι συνεργάτες με συμβάσεις έργων ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας.

Ακολούθησε μια δεκαετία με έντονη πολιτισμική δράση για το ΚΝΚ , με την λειτουργία πολλών εργαστηρίων, με ημερίδες , παρουσιάσεις , εκδηλώσεις και φυσικά με την υλοποίηση πολλών ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την νεολαία.

Παράλληλα όμως άρχισαν να ακούγονται και κάποιοι αρνητικοί ψίθυροι για κακοδιαχείριση και εκμετάλλευση κυρίως γύρω από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ψίθυροι που έφτασαν στα αυτιά και των προέδρων που πέρασαν από το ΚΝΚ όπως για παράδειγμα του Άγγελου Παπαγγελόπουλο , της Μαριλένας Σούκουλη , η οποία ασχολήθηκε ουσιαστικά με το θέμα αυτό αλλά … ποτέ επίσημα και δημόσια δεν ανακοινώθηκε κάτι (προφανώς ο Νίκος Ταγαράς δεν ήθελε να αναλάβει το πολιτικό κόστος ) και έτσι φτάσαμε στον Αύγουστο του 2013 , με αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας πλέον τον Γιώργο Δέδε να ανακοινώνεται ότι το Κέντρο Νέων Κορινθίας μπαίνει σε εκκαθάριση και να απολύονται οι δυο υπάλληλοι (που ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις είναι και οι μόνοι που δεν φέρουν την ευθύνη )καθώς ο διευθυντής είχε αποχωρήσει νωρίτερα.

Πολλές αντιδράσεις ακολούθησαν για το κλείσιμο του Κέντρου από νέους , ομάδες , συλλόγους που χρησιμοποιούσαν τον χώρο και τώρα έμεναν «άστεγοι» . Τότε δημιουργήθηκε και η ομάδα «Πρωτοβουλία για το Κέντρο Νέων Κορινθίας» σε μια προσπάθεια να επαναλειτουργήσει το Κέντρο -σωστά αυτή τη φορά – και να μην δοθεί το κτίριο προς άλλη χρήση.

Η αναδρομή αυτή έγινε με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Πελοπίδα Καλλίρη σχετικά με το κτίριο που στεγαζόταν το Κέντρο Νέων Κορινθίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε στα νέα ενταγμένα έργα 2017 (από Πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Π.Ε. Κορινθίας) την διάθεση 100.000 ευρώ για συντήρηση κτιρίου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου του Κέντρου Νέων Κορινθίας.

«Μετά από συνεννόηση και με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου , το κτίριο θα λειτουργήσει ως πολυχώρος πολιτισμού και θα δοθεί σε Κορίνθιους και Κορίνθιες δωρεάν για εκδηλώσεις , συναυλίες , κτλ. άμεσα» , δήλωσε ο Πελοπίδας Καλλίρης.

Μας χαροποίησε ιδιαίτερα αυτή η είδηση , γιατί η πόλη μας στερείται από τέτοιου είδους χώρους .

Αυτή τη φορά όμως ελπίζουμε να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος για να μην σπαταλιούνται άδικα τόσα χρήματα αλλά και επιτέλους τέχνες και πολιτισμός να έχουν μια στέγη στην Κορινθία.

Πηγή -sfedona.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »