Άνοιξαν οι κάλπες για τους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς- Ξεκίνησε η διαδικασία


Η ώρα για να μάθουμε ποιος εκ των Φώφης Γεννηματά και Νίκου Ανδρουλάκη θα αναδειχθεί στην ηγεσία της Κεντροαριστεράς έφτασε...


Την πρώτη Κυριακή οι πολίτες έδωσαν ισχυρό μήνυμα με την παρουσία τους για τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς με τις σχεδόν 211.000 ψήφους.

Αυτή την Κυριακή η συμμετοχή αποτελεί ακόμη μεγαλύτερο στοίχημα για το όλο εγχείρημα, μετά και από τις φονικές πλημμύρες στη Δυτ. Αττική αλλά και τις καταστροφές από το πέρασμα της κακοκαιρίας σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ποιοι δικαιούνται να ψηφίσουν- Η διαδικασία και τα εκλογικά κέντρα

210 χιλιάδες ψήφισαν στον πρώτο γύρο και τόσοι έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν στο β’ γύρο ΧΩΡΙΣ να χρειαστεί να δώσουν ξανά χρήματα και εννοείται πως μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα, ανεξάρτητα από το που ψήφισαν την πρώτη Κυριακή.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως ΔΕΝ χρειάζεται να έχουν μαζί τους την απόδειξη, που τους δόθηκε όταν πήγαν να ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή, ούτε κάτι άλλο παρά μόνο την ταυτότητά τους ή το διαβατήριό τους.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Εξάλλου, την πρόταση των δυο υποψηφίων αρχικά της Φώφης Γεννηματά και εν συνεχεία και του Νίκου Ανδρουλάκη, να συγκεντρωθούν σε κάθε εκλογικό τμήμα με ευθύνη των εκπροσώπων τους δωρεές σε χρήμα υπέρ των πληγέντων από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική, αποδέχθηκε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Τι άλλαξε στη διαδικασία από τη θεομηνία

Οπως είναι προφανές η καταστροφή στη Μάνδρα δεν επιτρέπει να λειτουργήσει το εκλογικό κέντρο της περιοχής. Αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε η συγχώνευσή του με το τμήμα της Ελευσίνας.

«Ως αποτέλεσμα της τραγικής θεομηνίας και σε συνεννόηση με τους τοπικούς υπευθύνους του Δικτύου Εμπιστοσύνης, η Επιτροπή αποφάσισε τη συγχώνευση των Εκλογικών Τμημάτων Μάνδρας και Ελευσίνας, σε ένα ενιαίο που θα λειτουργήσει στο ν.π.δ.δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. (οδός Κίμωνος Παγκάλου 11, στην Κάτω Ελευσίνα)» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Εν τάχει:

Δεν μπορεί να ψηφίσει στον δεύτερο γύρο κάποιος που δεν ψήφισε προηγουμένως στον πρώτο, δηλαδή στις 12 Νοεμβρίου.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »