Επανέρχεται η διαγωγή στα σχολεία - Τέλος στις αδικαιολόγητες απουσίες


Μετά την οικονομία, αλλάζουν τώρα τις λέξεις και στον τομέα της Παιδείαςαφού μετά την κατάργηση πριν από μόλις λίγους μήνες του χαρακτηρισμού «διαγωγή κοσμία», το υπουργείο Παιδείας φέρνει στα σχολεία τη «διαγωγή μεμπτή», ενώ παράλληλα ετοιμάζει και μια σειρά αλλαγές που σχετίζονται με τις απουσίες των μαθητών....

Συγκεκριμένα, ετοιμάζουν την εφαρμογή του ηλεκτρονικού απουσιολογίου καθώς, το σκεπτικό είναι, πως οι γονείς θα πρέπει να είναι ενήμεροι για όλες τις απουσίες των παιδιών τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, όλες οι ρυθμίσεις, που αφορούν κυρίως σε λειτουργικά και οργανωτικά θέματα, θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά τη διαγωγή των μαθητών θα υπάρχει διαγωγή «εξαιρετική», «καλή» και «μεμπτή».

«Εξαιρετική» είναι η διαγωγή του μαθητή που τηρεί πλήρως τους σχολικούς κανόνες.

«Καλή» η διαγωγή του μαθητή όταν υπάρχουν παρεκκλίσεις.


«Μεμπτή» είναι η διαγωγή που αποκλίνει από την προσήκουσα διαγωγή σε ανεπίτρεπτο βαθμό, κρίνετα όμως ότι είναι δυνατή η επανόρθωση μέσα στο σχολείο.

Στη χειρότερη περίπτωση, όπως αναφέρει η υπουργική απόφαση «όταν κρίνεται ότι η απόκλιση από την προσήκουσα διαγωγή δεν είναι δυνατόν να επανορθωθεί εντός του ίδιου του σχολικού περιβάλλοντος, ο μαθητής/τρια υποχρεώνεται σε αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος».

Οι χαρακτηρισμοί αυτοί, όπως αναφέρει το υπουργείο, έχουν παιδαγωγικό χαρακτήρα και δεν θα αναγράφονται στους τίτλους σπουδών των μαθητών.

Έρχεται το ηλεκτρονικό απουσιολόγιο

Αλλαγές θα υπάρξουν και στις απουσίες των μαθητών, καθώς σχεδιάζεται να θεσμοθετηθεί ηλεκτρονικό απουσιολόγιο. Αυτό σημαίνει πως οι γονείς θα ενημερώνονται για τις απουσίες των παιδιών τους μέσω e-mail ή sms.

Επίσης προωθείται η κατάργηση του διαχωρισμού των απουσιών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες με το όριο των απουσιών να παραμένει στις 114.

Σημειώνεται πως το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους και λήγει την 30ή Ιουνίου του επόμενου έτους. Τα μαθήματα στα Γυμνάσια λήγουν την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου.

Το διδακτικό έτος στο Γυμνάσιο, στο Γενικό αλλά και στο Επαγγελματικό Λύκειο χωρίζεται σε δύο τετράμηνα. Το πρώτο αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει την 20ή Ιανουαρίου. Το β' τετράμηνο ξεκινά την 21η Ιανουαρίου μέχρι τη λήξη των μαθημάτων

ΠΗΓΗ-Newmoney.gr


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »