Κορινθία: Εκπτώσεις από σήμερα έως 15 Νοεμβρίου


Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο και εφόσον στην Περιφερειακή Ενότητα δεν έχει εκδοθεί άλλη απόφαση από τον Αντιπεριφερειάρχη, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ορίζονται το πρώτο 15νθήμερο του Μαΐου και του Νοεμβρίου...

Έτσι και στην Κορινθία, -αφού δεν υπάρχει άλλη απόφαση-, οι εκπτώσεις ξεκινούν από σήμερα και λήγουν την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου.

Η λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου είναι προαιρετική και για φέτος το προτεινόμενο ωράριο για όσους θέλουν να είναι ανοικτά είναι, από τις 11:00 το πρωί έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι. Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ.

Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου διαπιστώνεται η παράβαση. Οι αρχές αυτές ελέγχουν την εφαρμογή τόσο της νομοθεσίας για τις εκπτώσεις και προσφορές όσο και αυτής που αφορά στις Κυριακές.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »