Λουτράκι:Δημοπρατείται το Νοέμβριο ο Προαστιακός στη Λουτρόπολη


Δεν είχε πόρους αλλά ούτε και ένταξη σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο ώστε να μπορέσει να εκτελεστεί....
Ο Προαστιακός στο Λουτράκι είναι ένα έργο «διακαής πόθος» της Λουτρόπολης , ένα έργο που προεκλογικά πρωταγωνίστησε χωρίς ωστόσο να υλοποιηθεί μέχρι καις ήμερα προκαλώντας ενστάσεις, αντιπαραθέσεις και ρήξεις σε πολλές περιπτώσεις.

Πλέον, όλα τα παραπάνω φαίνεται πως έχουν αναιρεθεί αφού και οι πόροι έχουν βρεθεί αλλά και το χρηματοδοτικό εργαλείο στο οποίο θα ενταχθεί προς υλοποίηση. Πρόκειται για το αναθεωρημένο ΕΣΠΑ το οποίο επιτρέπει την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Μεταφορών για το 2017 και όπως ανακοίνωσε στις αρχές Σεπτέμβρη από την Κόρινθο ο Γενικός Γραμματέας του εν λόγω Υπουργείου Γιώργος Δέδες , η δημοπράτηση θα γίνει το μήνα Νοέμβριο.

Η είδηση προκάλεσε ευφορία στις τάξεις πολιτών , φορέων και δήμου οι οποίοι με σειρά ανακοινώσεων εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την εξέλιξη, πόσο δε μάλλον για την υλοποίηση του έργου βάσει της εγκεκριμένης μελέτης η οποία μιλά για ένα τραίνο που θα φτάσει στην καρδιά του Λουτρακίου.

Ο «Ξένιος Ζευς», ο σύλλογος επισιτιστών του Λουτρακίου σε ανακοίνωσή του μιλά για μια εξέλιξη άκρως θετική αφού «η απευθείας, εύκολη και οικονομική διασύνδεση του Λουτρακίου με την Αθήνα, με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αλλά και το λιμάνι του Πειραιά θα συμβάλει τα μέγιστα στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας ενισχύοντας την τουριστική κίνηση της πόλης».

Με το χρόνο λοιπόν να μετρά αντίστροφα, ο Νοέμβριος σε λίγες ημέρες μπαίνει, η Λουτρόπολη αναμένει την δημοπράτηση και βεβαίως το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του «Ξενιος Ζεύς» με τις υπογραφές των κ.κ Θυμή και Κόντη


ΠΗΓΗ-moriasnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »