Στους δρόμους και οι συνταξιούχοι Κορίνθου στην πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στη Πάτρα


Στους δρόμους και οι συνταξιούχοι Κορίνθου την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, στην πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στη Πάτρα.... 

Πιο συγκεκριμένα οι συνταξιούχοι βρίσκονται αιτούντες σε πορεία για κατάργηση των αντιλαϊκών, αντιασφαλιστικών και φορομπηχτικών νόμων.

​Ο αγώνας των συνταξιούχων θα αρχίσει την Τρίτη 3 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου ξεκινά το δεκαήμερο δράσης, που διοργανώνουν με κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ – ΟΑΕΕ, ΠΣΣ Δικηγόρων.

Οι συνταξιούχοι διαδηλώνουν ενάντια στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, που έχει ήδη ψηφίσει η κυβέρνηση, διεκδικούν όλες τις απώλειες που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια και απαιτούν συντάξεις και παροχές στο ύψος των αναγκών τους.

Για τους περισσότερους συνταξιούχους ο Αρμαγεδδών έρχεται το 2019 με μειώσεις που φτάνουν όχι μόνο στο 18% αλλά και στο 31%.

Οι μεν παλαιοί συνταξιούχοι όλων των Ταμείων θα έχουν περικοπές με πλαφόν έως το 18% της σύνταξης που λαμβάνουν σήμερα.

Οι μειώσεις αυτές προκαλούνται από τον επανυπολογισμό των παλαιών – μέχρι 12/05/2016 καταβαλλόμενων συντάξεων βάσει της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς που προκύπτει από τον επανυπολογισμό των σημερινών συντάξεων με τα ποσοστά του νόμου Κατρούγκαλου.

Οι νέοι – από 13/05/2016 και μετά – συνταξιούχοι θα έχουν μειώσεις και πέραν του 18%. Ο λόγος που θα έχουν μεγαλύτερες περικοπές είναι ότι από 1η Ιανουαρίου 2019 εξαλείφεται η προστασία που προβλέπει ο νόμος για τις νέες συντάξεις, καθώς το ποσοστό μείωσης που τους «χαρίζεται» για τα έτη 2016, 2017 και 2018 εξαλείφεται από 1η Ιανουαρίου 2019.

moriasnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »