ΚΕΕΛΠΝΟ: Τα περισσότερα κρούσματα του ιού στην Πελοπόννησο


Ανάγκη για ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια...


Στην Πελοπόννησο έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Τα «σκήπτρα» φαίνεται να κρατά η Αργολίδα, ενώ υπάρχουν κρούσματα και σε Κορινθία, Αρκαδία, Αχαΐα και Ηλεία. Η μόνη περιοχή εκτός Πελοποννήσου με αρκετά κρούσματα είναι ο νομός Ρεθύμνου.

Σε πέντε ανήλθαν οι θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας σύμφωνα με τελευταία στοιχεία επιδημιολογικής επιτήρησης του Κέντρου. Πρόκειται για άτομα άνω των 70 ετών που εμφάνισαν σύμπτωμα από το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Από την αρχή της χρονιά έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής συνολικά 47 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 28 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση) και τα 19 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα).

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα κρούσματα έχουν καταγραφεί στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ρεθύμνου, Ηλείας και Κορινθίας. Εκτός της Ελλάδας κρούσματα έχουν επίσης αναφερθεί στο Ισραήλ, στην Ιταλία, στη Σερβία, στη Ρουμανία, στην Αυστρία και στην Ουγγαρία.


Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει την ανάγκη λήψης ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια και τονίζει ότι «αναμένεται η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, ιδιαίτερα ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας και δεν μπορεί να αποκλειστεί η εμφάνιση κρουσμάτων λοίμωξης από ιό ΔΝ και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές».

ΠΗΓΗ-
moriasnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »